EARTH Water stopt met verkoop plastic flesjes


Er is maar een aarde / Foto bij: Ilja Meefout en I Heart Studio

Duurzaam - Na 14 jaar stopt EARTH Water met het gebruik van plastic flesjes voor het verpakken van haar water. Het gaat in totaal om 5 miljoen plastic flesjes per jaar, verantwoordelijk voor 50 procent van de verkoop van EARTH, o laat het bedrijf weten.

EARTH Water schakelt voortaan over op de Tetra Top verpakking van Tetra Pak, omdat deze verpakking is gemaakt van 88% hernieuwbare materialen en volledig recylebaar in de huidige recyclingstroom in Nederland. EARTH Water zet hiermee een duidelijke stap naar een duurzamere leefomgeving.

EARTH doneert al sinds de oprichting 100% van de nettowinst (al meer dan 1,5 miljoen) aan waterprojecten in Afrika en Azië om de kinderen aldaar een beter leven te geven. Nu breidt het bedrijf haar inspanningen voor de planeet uit door te kiezen voor een oplossing met minder plastic en een lagere Co2-uitstoot.

Henk Witteveen en Patrick de Nekker, founders van EARTH Concepts: "Voor ons is het niet meer dan logisch om te stoppen met dit goedlopend product. Ook al lijkt dat raar. De realiteit is dat ook wij verantwoordelijk zijn voor een schone planeet, net als de eindgebruiker. Wij willen net als 14 jaar geleden een voorbeeld zijn voor andere ondernemers. Je kan kiezen voor statiegeld, hogere boetes of meer vuilnisbakken. Maar als er geen plastic flesjes meer zijn kunnen ze ook niet worden weggegooid. Dit voelt beter".

Bron: EARTH Water/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Statiegeld op kleine plastic flessen vanaf 1 juli

Statiegeld – Vanaf 1 juli zit er €0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. In de aanloop naar die datum komen er al flesjes in omloop waarop statiegeld zit. Deze flesjes zijn te herkennen aan het nieuwe statiegeldlogo. Het kan dus zomaar zijn dat deze statiegeldflesjes al worden aangeboden.

Lees bericht


Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht

Raymond Gianotten aangesteld als directeur Statiegeld Nederland

Benoeming – Raymond Gianotten (48) is per 1 april jl. benoemd tot directeur van Statiegeld Nederland. Statiegeld Nederland is de uitvoeringsorganisatie voor het nieuwe statiegeldsysteem dat ingaat per 1 juli 2021. Vanaf die datum zit er €0,15 statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en water.

Lees bericht
HelloFresh selecteert duurzame verpakking van Tetra Pak

Bezorgdienst – Eigenlijk was het al bekend op de private labelbeurs PLMA. Wat daar werd al bekend gemaakt dat HelloFresh voortaan de maaltijdproducten zou versturen in de kartonnen verpakkingen van Tetra Recart. De verpakkingen werden daar ook gepresenteerd. Sinds vandaag is duidelijk dat HelloFresh in ieder geval voor deze duurzame Tetra Pak-verpakkingen kiest voor het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. HelloFresh...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid