EAT.PEASY bezorgt nu landelijk plantaardige maaltijden
Plantaardig - Maaltijdservice EAT.PEASY breidt zijn bezorggebied uit van Rotterdam naar heel Nederland. EAT.PEASY maakt 100 procent plantaardige gerechten, die voortaan door PostNL Food landelijk worden bezorgd.
De gerechten zijn overal in Nederland te bestellen, met uitzondering van de Waddeneilanden en Kaag. Daarnaast introduceert het bedrijf een abonnementservice voor de geïnteresseerde die wekelijks diverse maaltijden thuisgestuurd wil krijgen. Iedere maaltijd bestaat uit minimaal 250 gram groenten.
Initiatiefnemer achter het concept is Maaike Stift, die vanwege darmproblemen op zoek ging naar een gezonder voedingspatroon. Voeding zonder vlees en lactose werkte goed bij Maaike en daarom wilde zij ook anderen helpen. Na afronding van de studie Plant-Based Nutrition begon ze met het koken van plantaardige maaltijden voor collega’s. En die gerechten vielen zo goed in de smaak dat zij in juli 2019 EAT.PEASY oprichtte.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Karma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees berichtREWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt
Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees berichtJumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties
Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.
Lees berichtDuurzame inkoop realiseer je stap voor stap
Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...
Lees bericht