Educatiehut en restaurant ‘Olifantenvallei’ Beekse Bergen voltooid


In het nieuwe restaurant in de Beekse Bergen is 75 procent van het menu vegetarisch

Leisure - Met de opening van het nieuwe restaurant en een innovatieve educatieve hut is de ontwikkeling van de Olifantenvallei in Beekse Bergen officieel afgerond. Het gebied is geïnspireerd op de Kikuyu, een bevolkingsgroep uit Kenia, die van oorsprong leven rond Mount Kenya.

De opening is voor Rens Willemsen, General manager van Safarpark Beekse Bergen, een mijlpaal. “We hebben ruim anderhalf jaar gebouwd aan dit gebied. De uitbreiding stond al op de planning, maar toen we ontdekten dat er drie olifanten drachtig waren, moesten we nog sneller schakelen. Het is fantastisch om te zien wat we allemaal bereikt hebben.”

Er is heel veel aandacht voor educatie over de Afrikaanse olifant. Dat gebeurt in de 'hut van Makena', gebouwd in de traditionele stijl van de Kikuyu. De Afrikaanse olifant heeft het zwaar door stroperijen en een kleiner wordend leefgebied, maar ook door mens-dierconflicten. Bij de Olifantenvallei wordt hierop ingegaan en ook oplossingen aangedragen hoe mens en olifant beter met elkaar kunnen samenleven. Opvallend genoeg blijken bijen hierin een belangrijk rol te spelen. Omdat olifanten bang zijn voor bijen, zijn de vliegende beesten in te zetten om olifanten op afstand te houden, zodat zij de oogsten niet kunnen vertrappen. Safaripark Beekse Bergen steunt via Stichting Wildlife het project Elephants and Bees, dat in Afrika over dit onderwerp voorlichting geeft.

Restaurant

Naast de educatieve hut is het Afrikadorp ook uitgebreid met een splinternieuw restaurant. De ene zijde is gebouwd in dezelfde op de Kikuyu-geïnspireerde stijl als de overige bouwwerken in het dorp, de andere zijde bestaat uit grote glazen puien die aan drie kanten uitkijken op de olifantenvallei, giraffen- en neushoornvlakte. Binnen zijn 150 zitplaatsen, op het overdekte terras buiten kunnen 200 bezoekers plaatsnemen. Volgens Willemsen zal het restaurant zich vooral op de lunch richten. "Met een groot aanbod van groen fastfood." Op de kaart staan onder de andere salades en African Bowls, fruitgerechten, pinsa’s, focaccia’s en zoetigheden. "Maar liefst 75 procent van het assortiment is vegetarisch. De gerechten worden bovendien geserveerd in herbruikbaar plastic", aldus de general manager.

Bron: Beekse Bergen/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Avallen en Koninklijke De Kuyper bundelen krachten

Samenwerking - Avallen Calvados, bekend om zijn duurzaamheidsbenadering, slaat de handen ineen met De Kuyper als distributeur. Avallen is een pionier in de drankindustrie en promoot klimaatpositiviteit, behoud van biodiversiteit, B Corp-certificering en het redden van bijen.

Lees bericht


Eerste ledendag Summit 2022 van GemaQ

Petrol – Midden mei liet SWO de Splinter weten dat de naam van de organisatie werd gewijzigd in GemaQ. De veranderende markt lag aan die naamswijziging ten grondslag, zo liet de inkoop- en marketingorganisatie voor zelfstandige tankstationondernemers toen weten. Onlangs organiseerde GemaQ de eerste relatie- en ledendag Summit 2022.

Lees bericht

Beekse Bergen Safari Resort bouwt gestaag door

Leisurepark - Met het storten van de fundering van het nieuwe centrumgebouw zijn sinds deze week alle gebouwen van het nieuwe hotel op Beekse Bergen Safari Resort in aanbouw. Van de 112 Savanne Rooms & Suites zijn van een aantal de buitenmuren al te zien, net als van de nieuwe stal en de dierenschuilhutten op de savanne. 

Lees bericht

SPAR opent tijdelijke winkel in Beekse Bergen

Leisure  – SPAR opent op Beekse Bergen een tijdelijke winkel. De tijdelijke locatie is noodzakelijk nadat een brand in het hoofdgebouw van het vakantiepark in Hilvarenbeek in juni ook de SPAR enjoy winkel van Peter en Leny den Haag in de as legde.

Lees bericht

© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid