Een derde van de Nederlanders gaat online kerstdiner bestellen


Groothandel - Veel mensen bestelden afgelopen maanden al eten bij lokale restaurants. Maar nu de lockdown van kracht is, blijkt dat een derde van de Nederlanders ook het kerstdiner online gaat bestellen dit jaar. Op dit moment zijn er al ruim 700 restaurants met kerstmenu’s te vinden op bestelkerst.nl.

Om de lokale horeca te steunen tijdens kerst is Makro het initiatief #bestelkerst gestart. Hiermee worden restaurants opgeroepen om zich gratis aan te melden en hun kerstmenu’s te delen op www.bestelkerst.nl. Via dit landelijke platform kan er dan thuis kerst besteld worden bij deze lokale restaurants. Dit jaar wordt het de grootse kerst thuis ooit, laat de groothandel weten. En met het #bestelkerst - initiatief wordt er bijgedragen aan de zichtbaarheid van de horeca en promotie van thuis kerst bestellen.

#bestelkerst

Horecaondernemers kunnen gratis hun restaurant met kerstaanbod aanmelden en een groter bereik creëren voor hun kerstmenu’s. ‘Wij hebben ons aangemeld voor #bestelkerst om meer bereik te krijgen voor ons kerstmenu bij mensen die ons nog niet kennen,’ vertelt Ewald van Doorn van De Mobiele Eetheid in Zevenaar. Op dit moment zijn er al meer dan 700 restaurants met kerstmenu’s te vinden op www.bestelkerst.nl. Naar verwachting zullen de komende dagen er nog meer restaurants zich hierbij aansluiten en hun kerstmenu voor thuis aanbieden.

Bron: Makro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Colruyt onderdeel Solucious neemt Belgische Valfrais over

Overname - Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, heeft het familiebedrijf Valfrais, gevestigd in Bastenaken, overgenomen. Volgens beide partijen vullen het assortiment, het klantenbestand en het werkgebied elkaar goed aan. Met overname van 100% van de aandelen zet Solucious in op verdere groei in foodservice.

Lees bericht

Slootweg (Bidfood) ziet nieuwe generatie horeca aankomen

Interview – Het gaat goed met Bidfood. De omzet zit ruim boven de 1 miljard euro en de leveringsgraad ligt boven de 98 procent. Toch zit CEO Dick Slootweg niet stil, want hij ziet ook de veranderingen in de foodservicesector. “Er is een nieuwe generatie ondernemers aan de slag gegaan in foodservice, die om nieuwe standaarden vraagt. Die veranderingen vragen ook aanpassingen van...

Lees bericht


Sligro-M heropent vernieuwde groothandel in Brussel

Groothandel – Op donderdag 7 december 2023 is de volledig vernieuwde vestiging van Sligro-M in Brussel heropend. De openingshandeling werd gezamenlijk verricht door Laurent Nys (directeur van de vroegmarkt Mabru), Ludivine de Magnanville (voorzitter van de Federatie Horeca Brussel) en Pierre Kral (Sligro-M vestigingsmanager).

Lees bericht

Hanos opent grotere locatie in Utrecht en breidt ook Apeldoorn uit

Groothandel – Groothandel Hanos opende dinsdag de hernieuwde vestiging in Utrecht-Nieuwegein. De locatie is uitgebreid en volledig gerestyled. De locatie werd geopend door Nicolette van Dam samen met vestigingsmanager Marcel van Gent. Algemeen directeur Theo de Graaf van Hanos maakte bij de opening tevens bekend dat de Hanos-vestiging en distributielocatie in Apeldoorn fors gaat uitbreiden.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid