‘Een no go op pizza is fruit, maar ook vaker vlees’


Onderzoek – Dat fruit op een pizza minder wordt gewaardeerd is wellicht geen verrassing, maar steeds vaker wordt ook vlees gezien als een ‘no go’. Maar liefst 22% van de 50.000 volgers van de Magioni-pizza vinden dat althans.

Het merk Magioni is vijf jaar geleden opgericht door Manon van Essen en levert verse pizzabodems en belegde pizzabodems, die minder calorieën bevatten en meer groenten. Bovendien bevatten de pizza's minder calorieën. Sinds 2019 is Dr. Oetker aandeelhouder geworden in het bedrijf.

Vega trend

De volgers van Magioni zijn dus enigszins gekleurd als het gaat om een voorkeur voor groente, maar desalniettemin lieten zij op de vraag ‘Wat is een no go op pizza?’ toch massaal weten geen fan te zijn van een pizza Hawaii. 52 procent van de respondenten kon de combinatie pizza met ananas niet waarderen. Opvallend genoeg gaf 22% van de respondenten vlees wel een echte no go vindt. Volgens het bedrijf laat die uitslag zien dat de vega trend ook in de pizza-industrie mogelijk is.

Op bed

In het onderzoek werd ook gekeken op welke plek consumenten het liefst pizza eten. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat Nederlanders vaak aan tafel eten, maar voor pizza wordt een uitzonering gemaakt. Het liefst eten we onze guilty pleasure op de bank en als tweede optie kiezen we voor ons bed. De tafel eindigt op de derde plaatst met slechts 12%, aldus het onderzoek.

Pizza eten doe je ook languit op de bank en wordt gezien als een feestje. Maar liefst 82% van de ondervraagden heeft dan ook geen schuldgevoel na het eten van een pizza. Het feit dat Magioni juist gezondere pizzabodems met meer groente produceert, biedt wat dat betreft perspectief. Niet verwonderlijk dus dat 72% van de deelnemers het dan ook tijd vindt voor verandering.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Spar City met The Tosti Club-module open

Formulenieuws – Op Hemelvaartsdag opende ondernemer Luke van Gelder zijn tweede Spar City in Arnhem. Het is tevens de tweede Nederlandse Spar City-locatie waar de The Tosti Club-module is geïntegreerd. The Tosti Club als totaalconcept voor ontbijt, coffee en een tosti beleefde eerder in Zwolle een première bij de gemaksformule.

Lees bericht


HorecaEvenTT biedt genoeg inspiratie

Beurzen – De horecavakbeurs HorecaEvenTT in Assen is niet direct het platform voor innovatie en vernieuwing, maar wie inspiratie zoekt heeft aan de beurs een prima platform. De belangrijkste horecapartijen zijn aanwezig en proberen vooral te overtuigen wat de diverse producten in combinatie doen voor de eindgebruikers. En is het uiteindelijk daar niet allemaal om te doen in het horecavak?

Lees bericht

Dr. Oetker komt met Pizza Perfettissima-concept

Introductie - Dr. Oetker Professional introduceert deze maand Pizza Perfettissima. Dit pizzaconcept moet het voor ondernemers gemakkelijk maken om zonder al te veel gedoe een pizza op de menukaart te zetten. Pizza Perfettissima biedt een compleet concept voor pizza’s;  van basis tot getopte pizza, van oven tot service en is een totaaloplossing voor out of home. Totale bereidingstijd is...

Lees bericht


Spar city Zwolle krijgt een Tosti Club

Formulenieuws – De gemaksformule van Spar, Spar City, gaat in de nieuwe vestiging in Zwolle samenwerken met The Tosti Club. Vanaf woensdag 27 november kunnen de klanten van de vestiging aan het Lubeckplein terecht voor verschillende variaties tosti’s, sandwiches en verse barista koffie. De Tosti Club heeft in Nederland zo’n tiental locaties. Als stand alone-locatie, maar ook binnen een aantal...

Lees bericht

Dr. Oetker neemt groot belang in Nederlandse pizzabakker Magioni

Overname - De Duitse levensmiddelenfabrikant Dr. Oetker neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse pizzamerk Magioni. Dat bedrijf maakt pizzabodems van groente, die ook in het assortiment zitten van Dr. Oetker. Het bericht over de overname wordt door diverse media gemeld. Hoe groot het belang precies is en hoeveel er wordt betaald, is niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat de pizzabakker...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid