‘Een no go op pizza is fruit, maar ook vaker vlees’


Onderzoek – Dat fruit op een pizza minder wordt gewaardeerd is wellicht geen verrassing, maar steeds vaker wordt ook vlees gezien als een ‘no go’. Maar liefst 22% van de 50.000 volgers van de Magioni-pizza vinden dat althans.

Het merk Magioni is vijf jaar geleden opgericht door Manon van Essen en levert verse pizzabodems en belegde pizzabodems, die minder calorieën bevatten en meer groenten. Bovendien bevatten de pizza's minder calorieën. Sinds 2019 is Dr. Oetker aandeelhouder geworden in het bedrijf.

Vega trend

De volgers van Magioni zijn dus enigszins gekleurd als het gaat om een voorkeur voor groente, maar desalniettemin lieten zij op de vraag ‘Wat is een no go op pizza?’ toch massaal weten geen fan te zijn van een pizza Hawaii. 52 procent van de respondenten kon de combinatie pizza met ananas niet waarderen. Opvallend genoeg gaf 22% van de respondenten vlees wel een echte no go vindt. Volgens het bedrijf laat die uitslag zien dat de vega trend ook in de pizza-industrie mogelijk is.

Op bed

In het onderzoek werd ook gekeken op welke plek consumenten het liefst pizza eten. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat Nederlanders vaak aan tafel eten, maar voor pizza wordt een uitzonering gemaakt. Het liefst eten we onze guilty pleasure op de bank en als tweede optie kiezen we voor ons bed. De tafel eindigt op de derde plaatst met slechts 12%, aldus het onderzoek.

Pizza eten doe je ook languit op de bank en wordt gezien als een feestje. Maar liefst 82% van de ondervraagden heeft dan ook geen schuldgevoel na het eten van een pizza. Het feit dat Magioni juist gezondere pizzabodems met meer groente produceert, biedt wat dat betreft perspectief. Niet verwonderlijk dus dat 72% van de deelnemers het dan ook tijd vindt voor verandering.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsDomino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht

Albron opent nieuw Italiaans street foodconcept Strada

Horecaformule - In Amsterdam Noord heeft Albron donderdag Strada Street Food Italiano geopend. In dit is een nieuwe, eigen concept van het horeca- en cateringbedrijf draait het vooral om pizza en worden verschillende varianten van plaatpizza’s aangeboden; food dat kan worden gedeeld.

Lees bericht

De Pizzabakkers komen met plant-based pizza

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

Lees bericht


‘Pizza margherita is onverslaanbaar populair’

Analyse – Elke dag in het jaar staat wel ergens voor, zo is 9 februari in een aantal landen Nationale Pizzadag. Niemand weet waarom, maar het is wel de bedoeling dat je op die dag een pizza deelt met familieleden en vrienden. Een beter excuus om een pizzaatje te bestellen bestaat er niet, volgens Deliveroo en dus ging de bezorgdienst kijken welke...

Lees bericht

Naast pizza en hamburger is het vooral vegetarisch bij Thuisbezorgd

Analyse - De pizza, hamburger en kapsalon zijn al jaren verreweg de meest bestelde gerechten in Nederland bij thuisbezorging, maar toch rukken andere producten op. Vooral vegetarisch komt vaker voor op de bestellijstjes bij Thuisbezorgd, zo laat het bedrijf weten. Thuisbezorgd.nl, het grootste platform voor het bestellen van eten in Nederland, deed voor het eerst onderzoek naar het eet-...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid