Eén op de twintig horecamedewerkers test positief


Horeca – Horecamedewerkers testen relatief vaker positief dan ander beroepsgroepen. Volgens een bericht van BNR Nieuws blijkt maar liefst één op de twintig medewerkers het virus daadwerkelijk te hebben opgelopen. In de laatste week van september zou het zelfs om elf procent te zijn gegaan.

Zorgmedewerkers testen veel gunstiger. Binnen die groep test ongeveer de helft positief. Waarom horecamedewerkers meer positief testen dan andere is niet helemaal te verklaringen. Gedacht wordt aan het feit dat er binnen de horeca relatief veel jonge mensen werken.

De gegevens zijn afkomstig van het RIVM. Naar aanleiding van de cijfers heeft Dick Koerselman, voorzitter van FNV Horecabond, aangegeven dat het verstandig is wanneer horecamedewerkers een mondkapje gaan dragen tijdens het werk. Op steeds meer horecalocaties wordt zowel binnen als buiten mondkapjes gedragen. Ook in de winkels neemt het gebruik toe ondanks dat het gebruik van monkapjes niet verplicht is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eigenaar van Loetje zoekt meer dan 300 medewerkers

Restaurants - De horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), eigenaar van Loetje, heeft forse groeiplannen en is op zoek naar zo’n 300 medewerkers. Vooral met de biefstukkenrestaurantketen Loetje heeft de groep ambitieuze plannen. Jaarlijks moeten er 6 tot 8 restaurants bijkomen.

Lees bericht
Horeko ontwikkelt software-oplossing voor coronacheck personeel

Horecapersoneel – Horeko, leverancier van software-oplossingen, uit Amersfoort komt met een uitbreiding van het inkloksysteem voor horecapersoneel om te checken of de medewerkers voldoen aan de coronavoorschriften. De uitbreiding betreft een vragenlijstje, waarbij snel en efficiënt bekeken kan worden of de medewerkers geen coronasymptomen hebben en dus mogen werken.

Lees bericht


Tweede themadag over behoud van personeel

Personeel – Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam.

Lees bericht

Alcoholvrij proosten voor aandacht personeelstekort Horeca’

Horeca-actie - Op donderdag 16 januari 2020 proosten meer dan 1300 mensen in de hoop een nieuw wereldrecord neer te zetten. De wereldrecordpoging wordt georganiseerd door Nationale Horecadag in samenwerking met Heineken 0.0 en Royal Club en wordt gehouden om aandacht te vragen voor het groeiende tekort aan horecamensen. De wereldrecordpoging vindt plaats op de vakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam. Lennart Maas,...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid