Een tweede zaak willen openen in coronatijd


Horeca – Terwijl de meeste horecaondernemers bezig zijn hun omzetten weer op niveau te krijgen is ondernemer Bas van Heezik in Utrecht bezig geld in te zamelen voor een tweede locatie in Leidsche Rijn. Een nieuw horecaconcept dat de huiskamer moet worden van het nieuwe winkelcentrum.

Ondernemer Bas Van Heezik opende in 2018 Alan&Pims: een restaurant in Leidsche Rijn dat in 2019 bekroond werd tot ‘leukste restaurant van Utrecht’. Veel daarvan is te danken aan zijn vrouw Barbara, die het restaurant runt en voor velen het vertrouwde gezicht is van Alan&Pims, zo laat Van Heezik weten.

Authentiek

Dankzij Alan&Pims heeft het horecaechtpaar Leidsche Rijn en omgeving goed leren kennen. Ze hebben kunnen ervaren wat werkt en wat niet in dit relatief nieuwe winkelgebied. Daarbij viel het ook op dat er in Leische Rijn iets miste, namelijk een horecaconcept dat ervaren wordt als een huiskamercafé. Het zette Van Heezik aan tot de ontwikkeling van 'De Baron'. Een authentieke en toegankelijke zaak waar iedereen welkom is en waar je je gelijk thuis voelt. Voor koffie, lunch, borrel, diner, of een drankje aan de bar. Van Heezik: "Mensen een leuke tijd geven, een band opbouwen met vaste gasten: daar krijg ik echt energie van. Daarom wil ik eetcafé De Baron openen.”

Van Heezik wil de zaak financieren met behulp van crowdfunding. Ondanks de coronaperiode en alle horecabeperkingen loopt de campagne door. 51 investeerders hebben inmiddels meegedaan aan de campagne. De teller voor het benodigde bedrag staat inmiddels op 58% laat Van Heezik weten. Ook crowdfunding vraagt in deze tijden extra aandacht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verspilling is Verrukkelijk wil met crowdfunding blijven vechten

Voedselverspilling - De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspilling. Nog altijd wordt bijna een derde van het voedsel verspild. Crowdfunding moet er nu voor zorgen dat het collectief kan blijven vechten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

Hannah’s wil horeca met dagbestedingsplek combineren

Dagbesteding – Er zijn al de horecazaken van Brownies & Downies, maar onderneemster Laura van Holk, wil met haar initiatief Hannah’s er graag nog een horecalocatie met dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken aan toevoegen. Het moet een plek worden voor een doelgroep die geen betaald werk kan doen, maar wel kan leren om zich te...

Lees bericht

Kitchen Republic wil grootste platform voor startups worden van Europa

Startups – Het Kitchen Republic initiatief in Amsterdam heeft al vele startups geholopen, maar wil met behulp van sociaal ondernemer en investeerder Willem Treep en Goeie Grutten Impact Fonds werken aan het grootste Europese platfom voor startups. Van vegetarische burgers, plantaardige patisserie, Koreaanse kimchi tot aan authentieke New York style bagels, Kitchen Republic heeft al vele foodinitiatieven gesteund. Met die stratups...

Lees bericht

Utrecht krijgt wellicht grootste vegan winkel van Nederland

Supermarkt - Natascha de Rooij (39) wil dit jaar in Utrecht de grootste vegan supermarkt van Nederland openen. Zij is daarvoor een crowdfunding actie gestart. In veel steden wereldwijd zijn er al vegan supermarkten:, zoals in Berlijn, London, Parijs, Tel Aviv, Vancouver, Helsinki. In deze supermarkten is het eten vrij van dierlijke ingrediënten of productiemethoden. Veganisme Vegan eten is meer...

Lees bericht


Bird Brewery haalt half miljoen euro op voor proeflokaal in de natuur

Crowdfunding - Bird Brewery gaat haar proeflokaal House of Birds realiseren. Een crowfundingactie haalde ruim een half miljoen euro op, ruim boven het streefbedrag en nog voor het eindigen van de deadline. Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden met een achtergrond in de bierwereld. Door het vertrouwen van ruim 400 crowdfunders lijkt hun...

Lees bericht

Brouwerij Frontaal wil proeflokaal uitbreiden met publieke aandelen

Crowdfunding - Als eerste brouwerij in Nederland geeft de Bredase brouwerij Frontaal publiekelijk aandelen uit via een crowdfunding. Met de crowdfunding willen zij €500.000 ophalen om de brouwerij en het proeflokaal uit te breiden. De brouwerij gaat zich vestigen in de oude snoepfabriek De Faam in Breda. Dat een microbrouwerij financiering ophaalt met crowdfunding is niet nieuw in Nederland. Op het...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid