Eendaagse buitenfestivals tot 750 mensen mogen vanaf 14 augustus


Beeld: Festival Lepeltje, Lepeltje

Coronamaatregelen – Vanaf 14 augustus mogen er weer eendaagse festivals in de buitenlucht plaatsvinden, mits daar niet meer dan 750 mensen bij aanwezig zijn. De verruiming van evenementen onder strikte voorwaarden, is maandag door het kabinet bekendgemaakt.

Aanvankelijk zou het kabinet later een besluit nemen over verruiming van de evenementen, maar na bezwaren en een kort geding vanuit de evenementensector, heeft het kabinet eerder een beslissing genomen.

Als bezoekers kunnen bewijzen dat zij volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19, of bewijs hebben van herstel, of via Testen voor Toegang een negatief bewijs kunnen laten zien, mogen zij worden toegelaten tot festivals. Die festivals moeten dan wel in de buitenlucht plaatsvinden en als er sprake is van een festivaltent , dan moet die aan alle kanten open kunnen.

De evenementensector spreekt van ‘een bittere pil’ en is teleurgesteld over de beslissing. Over eventuele verruiming van de regels na de persconferentie van 13 augustus, heeft de sector steeds gezegd dat die te laat komen, om zaken nog organisatorisch te kunnen voorbereiden.

Festivals die verder waren in hun organisatie en voor 1 september stonden gepland met meer dan 750 bezoekers, kunnen volgens demissionair premier gebruik maken van het garantiefonds. Over de meerdaagse festivals was vorige week al duidelijkheid gekomen, dat die niet zijn toegestaan.

Bron: NU.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


Thuisbezorging gaat in aantallen ‘uit eten’ voorbij

Marktcijfers – De gevolgen van corona hebben nog altijd een stevig effect op de omzet in de out-of-homesector. Catering, horeca en vervoer liggen tezamen -42% lager in de laatste 4 weken ten opzichte van 2019. Mede door de heropening van de restaurants is de omzet in deze sector van min 80% teruggelopen naar -30%. Thuisbezorging doet het goed en gaat in aantal avondmaaltijden naar...

Lees bericht

Mondelēz op schema met duurzaamheidsdoelstelling 2025

Duurzaamheid – Mondelēz International zet enorme stappen in het realiseren van de doelstellingen om de productie en grondstoffen verder te verduurzamen en het assortiment aan te laten sluiten op meer verantwoord snacken. Het bedrijf ligt of op schema of voor op de doelstellingen, maar loopt in ieder geval op schema voor ambitieuze doelstellingen voor 2025.

Lees bericht

Horeca sowieso dicht tot eind mei en geen festivals

Overheid – Een ‘duivels dilemma’ noemde minister-president Mark Rutte de versoepeling van de coronamaatregelen dinsdag. Graag had hij meer willen vrijgeven, maar nu bleef de versoepeling beperkt tot lagere scholen, kinderdagverblijven en het sporten voor de jeugd. De horeca blijft echter dicht en alle festivals  gaan tot 1 september in elk geval niet door.

Lees bericht


Meer eventruimte in Muntgebouw door vertrek Nederlandse Munt

Evenementen – Congres- en evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht breidt vanaf april 2020 fors uit door de toevoeging van een aantal productieruimten van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). De fabriekshallen waar nu nog munten worden geslagen worden omgetoverd tot inspirerende ruimtes voor congressen en evenementen. De hoge en grote zalen bieden plaats aan 400 personen. In combinatie met diverse extra (sub-)ruimtes, een grote ontvangsthal...

Lees bericht

Apenkooi en Bar-le-Duc zetten stap naar circulaire evenementen

Samenwerking - Bar-le-Duc en Apenkooi Events gaan samenwerken op de door Apenkooi georganiseerde evenementen. Beide partijen willen in hun driejarige samenwerking toe naar het organiseren van circulaire evenementen. Tijdens DGTL Amsterdam trapt Apenkooi zowel het festivalseizoen als de samenwerking met Bar-le-Duc af. De evenementenorganisator neemt daarmee een verdere stap in haar duurzaamheidsbeleid. DGTL behoorde al tot een van de meest...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid