Eendaagse buitenfestivals tot 750 mensen mogen vanaf 14 augustus


Beeld: Festival Lepeltje, Lepeltje

Coronamaatregelen – Vanaf 14 augustus mogen er weer eendaagse festivals in de buitenlucht plaatsvinden, mits daar niet meer dan 750 mensen bij aanwezig zijn. De verruiming van evenementen onder strikte voorwaarden, is maandag door het kabinet bekendgemaakt.

Aanvankelijk zou het kabinet later een besluit nemen over verruiming van de evenementen, maar na bezwaren en een kort geding vanuit de evenementensector, heeft het kabinet eerder een beslissing genomen.

Als bezoekers kunnen bewijzen dat zij volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19, of bewijs hebben van herstel, of via Testen voor Toegang een negatief bewijs kunnen laten zien, mogen zij worden toegelaten tot festivals. Die festivals moeten dan wel in de buitenlucht plaatsvinden en als er sprake is van een festivaltent , dan moet die aan alle kanten open kunnen.

De evenementensector spreekt van ‘een bittere pil’ en is teleurgesteld over de beslissing. Over eventuele verruiming van de regels na de persconferentie van 13 augustus, heeft de sector steeds gezegd dat die te laat komen, om zaken nog organisatorisch te kunnen voorbereiden.

Festivals die verder waren in hun organisatie en voor 1 september stonden gepland met meer dan 750 bezoekers, kunnen volgens demissionair premier gebruik maken van het garantiefonds. Over de meerdaagse festivals was vorige week al duidelijkheid gekomen, dat die niet zijn toegestaan.

Bron: NU.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Karma Kebab opent eerste vaste horecalocatie in Utrecht

Horeca – Bekendheid heeft Karma Kebab met de veelkleurige plantaardige gerechten gekregen door de deelname aan verschillende festivals. Nu krijgt het plant-based concept een eigen vaste horecalocatie. In Utrecht, in een fietsdepot aan de Kanaalweg. De vestiging in Utrecht is de eerste van de 10 vestigingen die het bedrijf de komende 2 jaar wil gaan openen.

Lees bericht
Kabinet: ‘Alles kan weer open in 3 stappen’

Coronamaatregelen - Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Toch gaat het kabinet versoepelen en wel in een drietal stappen. Waarom? We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar tijdens de persconferentie dinsdagavond waarschuwde minister Ernst Kuipers wel, want het zijn grote stappen, die snel achter elkaar.

Lees bericht


‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’

Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Lees bericht

OMT adviseert heropening horeca met sluiting om 20.00 uur

Advies - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd de horeca- en cultuursector te openen tot 20.00 uur. Het adviesteam acht het op basis van de huidige besmettingscijfers en redelijk stabiele ziekenhuisopnames het verantwoord een aantal maatregelen te versoepelen en de horeca te heropenen tot 20.00 uur.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid