Eerste 32 foodspecialiteitenwinkels met certificaat volgens nieuw systeem


De 32 gecertificeerde foodspecialisten

Certificering - Maandag 17 februari werden de eerste nieuwe certificeringen uitgereikt aan 32 foodspecialiteitenwinkels, die beoordeeld zijn volgens een nieuw systeem. De nieuwe certificering  is een initiatief van Stichting Foodspecialiteiten Nederland en ontwikkeld in samenwerking met FOODBASE uit Wageningen.

In het nieuwe beoordelingssysteem worden de ondernemers in foodspecialiteiten getoetst op vier gebieden, namelijk winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. De daadwerkelijke beoordeling van winkels en personeel vindt plaats door ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers.

Nederland telt honderden foodspecialiteitenwinkels die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt. Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland, bij de uitreiking: “Iedere dag wil je als ondernemer maximaal scoren en doe je hard je best om op alle vlakken te excelleren. De vernieuwde opzet van de Certificering Foodspecialiteitenwinkels biedt met de uitgebreide rapportages ondernemers ook handvatten om het steeds beter te doen.”

De certificaten werden uitgereikt tijdens de ‘Uitblinkerslunch’ op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


{if '1' == '1'}


{if '2' == '1'}

Tweede Kamer stemt in met wetsvoorstel Franchise

Wetgeving – De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat, dat een betere balans moet brengen in de verhouding tussen franchisenemer en franchisegever. De zogenaamde ‘franchisewet’ is tien jaar onderwerp van discussie geweest tussen diverse partijen.

Lees bericht

{if '3' == '1'}

Versbranches laten de kracht van speciaalzaak zien in tv-spot

Campagne –  “Vers en met liefde”; dat is de boodschap van een tv-spot die door een aantal samenwerkende versdetailhandelbranches wordt gelanceerd. Het doel is om de consument attent te maken op de aanwezigheid van deze speciaalzaken en te laten zien dat het steunen van deze ondernemers van groot belang is.

Lees bericht

{if '4' == '1'}


Vakbeurs Foodspecialiteiten groter dan ooit

Beurzen - De Vakbeurs Foodspecialiteiten, die maandag 30 september en dinsdag 1 oktober wordt gehouden in Expo Houten (NL), is dit jaar groter dan ooit. De verschuiving van de tweedaagse beurs naar de maandag en dinsdag, deze editie voor de tweede keer, heeft de beurs geen windeieren gelegd. De verschuiving zorgde vorig jaar al voor veel positieve geluiden van standhouders en winkeliers....

Lees bericht

{if '5' == '1'}

Verkiezing van de beste specialiteitenwinkel

Verkiezing - Jaarlijks organiseert de Stichting Foodspecialiteiten Nederland de Nationale Competities voor foodspeciaalzaken. Dit jaar zijn er drie categorieën waarin gestreden wordt om een plek op het hoogste nationale podium. In januari van dit jaar zijn de voorrondes van start gegaan, waarna er nu 11 winkels over blijven voor de strijd in de finale om de titel te bemachtigen van ...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid