Eerste Asda On the Move tankshop van EG Group open


Petrol - EG Group heeft deze week in Groot-Brittannië de allereerste tankshop volgens de Asda On The Move formule geopend. De Esso-locatie ligt in Walsall aan de M6 ten noorden van Birmingham. Eind oktober gaan er nog twee gemakslocaties van het nieuwe format open, zo laat Debra Lees, senior director corporate strategy and partnerships van Asda weten.

De opening van de shop volgt snel op het bericht dat een deel van de Britse supermarktformule Asda wordt overgenomen van Walmart door de broers Mohsin en Zuber Issa en eigenaren van EG Group. De overname van Asda van de Amerikaanse retailgigant is gedaan samen met investeringsmaatschappij TDR Capital.

Het Esso-tankstation biedt bezoekers ruim 1500 producten uit de meest voorkomende categorieën, zoals bakkerijproducten, vers, gekoeld en ambient. Het aanbod richt zich ook sterk op de ‘on-the- go'-klanten en op de klanten voor de vergeten boodschappen. De locatie krijgt ook een ToYou-pakketpunt, waarmee klanten artikelen kunnen bestellen via George.com en meer dan honderd populaire online retailers voor ophalen of retourneren van post en pakketten.

De samenwerking van EG Group met supermarktbedrijf Asda past in een ontwikkeling, die in heel Europa valt waar te nemen. Steeds vaker besluiten oliemaatschappijen en retailbedrijven om de consument onderweg te bedienen met convenienceproducten, daarbij gebruikmakend van elkaar expertise. Zo werkt in Nederland de EG Group op zo’n 200 Esso-locaties samen met Spar Express en werkt BP samen met Albert Heijn. Ook het buitenland telt tal van samenwerkingsverbanden, zoals Q8 met Delhaize in België en Aral en Rewe in Duitsland. Maar supermarkten zijn ook zelf actief op de petrolmarkt zoals in Frankrijk Carrefour, die verschillende tankstationlocaties combineert met conveniencestores.

Bron: @FoodClicks

Interieur van de nieuwe Asda On The Move

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vijf tankstations krijgen nieuwe huurder bij locatieveiling

Tankstations – De huurrechten van 25 tankstations werden 8 september door het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag geveild. Vijf tanklocaties wisselden van exploitant. Een recordbedrag van ruim 27,5 miljoen euro werd geboden voor BP-tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 bij Muiden dat voor vijftien jaar in handen komt van EG Retail Netherlands.

Lees berichtDelhaize en Foodmaker gaan intensiever samenwerken

Buitenland – Delhaize en Foodmaker hebben een langetermijn partnership aangekondigd en de ambitie uitgesproken om samen gezonde voeding dichter bij de klanten te brengen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Delhaize gaat meer producten opnemen van Foodmaker en saladebars plaatsen in de supermarkten, maar daarnaast wordt Delhaize ook exploitant van de Foodmaker-restaurants.

Lees bericht

De EG Group opent tweede REWE Express in München

Buitenland – De EG Group, eigenaar van verschillende internationale convenienceketens, heeft de tweede van in totaal vier pilot REWE Express-winkels in Duitsland geopend. De conveniencestore is net als de eerste locatie gevestigd in München, alleen deze keer niet in combinatie met een tankstation.

Lees berichtEG Group neemt Britse fastfoodketen Leon over

Overname – De EG Group, exploitant van tankstations en enkele andere foodformules, heeft recent de Britse fastfoodketen Leon Restaurants overgenomen. De winkelketen, die zich onderscheidt als de gezonde fastfoodketen is door de Britse broers Mohsin en Zuber Issa overgenomen voor £100 miljoen (116 miljoen euro).

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid