Eerste Asda On the Move tankshop van EG Group open


Petrol - EG Group heeft deze week in Groot-Brittannië de allereerste tankshop volgens de Asda On The Move formule geopend. De Esso-locatie ligt in Walsall aan de M6 ten noorden van Birmingham. Eind oktober gaan er nog twee gemakslocaties van het nieuwe format open, zo laat Debra Lees, senior director corporate strategy and partnerships van Asda weten.

De opening van de shop volgt snel op het bericht dat een deel van de Britse supermarktformule Asda wordt overgenomen van Walmart door de broers Mohsin en Zuber Issa en eigenaren van EG Group. De overname van Asda van de Amerikaanse retailgigant is gedaan samen met investeringsmaatschappij TDR Capital.

Het Esso-tankstation biedt bezoekers ruim 1500 producten uit de meest voorkomende categorieën, zoals bakkerijproducten, vers, gekoeld en ambient. Het aanbod richt zich ook sterk op de ‘on-the- go'-klanten en op de klanten voor de vergeten boodschappen. De locatie krijgt ook een ToYou-pakketpunt, waarmee klanten artikelen kunnen bestellen via George.com en meer dan honderd populaire online retailers voor ophalen of retourneren van post en pakketten.

De samenwerking van EG Group met supermarktbedrijf Asda past in een ontwikkeling, die in heel Europa valt waar te nemen. Steeds vaker besluiten oliemaatschappijen en retailbedrijven om de consument onderweg te bedienen met convenienceproducten, daarbij gebruikmakend van elkaar expertise. Zo werkt in Nederland de EG Group op zo’n 200 Esso-locaties samen met Spar Express en werkt BP samen met Albert Heijn. Ook het buitenland telt tal van samenwerkingsverbanden, zoals Q8 met Delhaize in België en Aral en Rewe in Duitsland. Maar supermarkten zijn ook zelf actief op de petrolmarkt zoals in Frankrijk Carrefour, die verschillende tankstationlocaties combineert met conveniencestores.

Bron: @FoodClicks

Interieur van de nieuwe Asda On The Move

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCorona heeft weinig invloed op veilingprijzen tankstations

Veiling - De huurrechten van de tankstations langs de Nederlandse snelwegen lijken niet echt te hebben te lijden onder de coronaperikelen. Afgelopen woensdag werden de huurrechten van 29 tankstations voor 15 jaar geveild voor bedragen die niet echt onder deden voor bedragen van eerdere veilingen.

Lees bericht
EG Group gaat strijd met voedselverspilling aan

Formulenieuws - EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van onder andere tankstations in Europa, is een samenwerking aangegaan met ‘Too Good To Go’. Deze app tegen voedselverspilling wordt ingezet bij alle Spar Express-locaties en de eigen Go Fresh bakery-locaties op de tankstations van EG Group. Inmiddels zijn al 92 stations met een Spar shop aangesloten op de app tegen...

Lees bericht

EG Group start met formulelocaties zonder tankstation

Formulenieuws –  EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van tankstations in Europa, is een brand partnership aangegaan met Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland en België. Deze week werd de eerste locatie geopend langs A28 bij Amersfoort. Later dit jaar volgt nog een locatie in Goes en begin volgend jaar openen in ieder geval nog drie locaties. Bijzonder is...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid