Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.
Rijnstate zegt in een toelichting op de samenwerking met Bakker Bart de visie op gezonde voeding te delen. ‘In Elst bieden we lekker en gezond eten en drinken aan. We werken samen aan een duurzame voedselketen, met onder andere plantaardige producten, lokale leveranciers en iedere dag vers. We willen ons best doen om bij te dragen aan minder voedselverspilling,’ laat het ziekenhuis weten op de website. Rijnstate zegt een voorbeeld te willen zijn op het gebied van gezond eten. Want gezonder eten bevordert niet alleen het welzijn van mensen, het helpt ook bij een sneller herstel als je ziek bent, of een operatie achter de rug hebt. Willem-Jan Hanegraaf, directeur Bouw bij Rijnstate, zegt daarover: “In de Bakker Bart van Rijnstate Elst is iedereen welkom. Patiënt, bezoeker, medewerker of voorbijganger, iedereen die gezond denkt en gezonder wil doen, willen wij een gastvrij onderkomen bieden..”
Bakker Bart
Henri Froeling, operationeel directeur van Vital Food Group waar Bakker Bart onderdeel van is: “Met Rijnstate en het team van John Macleane hebben we partners gevonden die bij ons passen. Passie voor eerlijk en gezond eten, de ambitie om een gastvrije omgeving te creëren voor alle doelgroepen en heerlijk ondernemend. Op het gebied van duurzaamheid, welzijn en gezondheidsbeleid zijn wij continue in ontwikkeling. Met Bakker Bart in Rijnstate gaan we hier weer een volgende stap in zetten.”
Bron: Rijnstate/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
ToekomstProef zet in op leiderschap bij verduurzamen voeding in de zorg
Zorg - In een bomvolle zaal van de Koninklijk Visio in Huizen vond op donderdag 23 maart de aftrap van ToekomstProef plaats. Dit is een initiatief van St. Eten+Welzijn en een aantal strategische partners om het eten en drinken in zorginstellingen niet alleen beter te maken, maar ook meetbaar duurzamer.
Lees berichtBakker Bart Ede opent met vernieuwend format
Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.
Lees berichtSpare Rib Express-bezorger wordt franchisenemer in Nieuwegein
Formulenieuws - Gadal Gumaa was eerste bezorger voor Spare Ribs Express maar is nu franchisenemer geworden van de formule in Nieuwegein. Hij is daarvoor de afgelopen periode wel getraind.
Lees berichtHenri Froeling vertrekt bij Vital Food Group
Persoonlijk – Henri Froeling vertrekt per 1 maart 2023 als werknemer en aandeelhouder van de Vital Food Group, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Froeling zal dit jaar nog wel op interimbasis betrokken blijven bij Bakerstreet. Daarnaast zal hij nog de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen tot een opvolger is ingewerkt.
Lees berichtVital Food Group neemt Bagels & Beans over
Overname - Franchiseketen Bagels & Beans is overgenomen door Vital Food Group B.V., de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.
Lees berichtGrondlegger Jumbo Supermarkten Karel van Eerd overleden
Persoonlijk – Karel van Eerd (84), de grondlegger van Jumbo Supermarkten is overleden. Dat heeft de familie donderdag laten weten. Ondanks dat hij al geruime tijd ziek was, bleef hij tot op het laatste moment nauw bij Jumbo betrokken als president-commissaris.
Lees bericht