Eerste energieneutrale KFC-restaurants in Nederland


De energieneutrale vestiging van KFC in Almelo

Formulenieuws – De Kentucky Fried Chicken (KFC)-locaties in Almelo en Steenwijk zijn de eerste vestigingen met een A+++++ certificering. Dit betekent dat de restaurants erkend zijn als volledig energieneutrale gebouwen met het hoogste energielabel dat er op dit moment is. Volgens KFC is het een  primeur in de Nederlandse fastfoodservice-industrie.

De certificering van de twee restaurants is een volgende stap in de verduurzaming van de bedrijfsvoering bij KFC. De gebouwen waarin KFC Almelo en KFC Steenwijk opereren zijn gerealiseerd in samenwerking met de verhuurders, franchisepartner Collins Foods Europe, architectenbureau XS Architecten en technisch adviseur DIA groep. In de panden wordt 100% LED-verlichting gebruikt en wordt warmteterugwinning toegepast op ventilatie- en afzuigsystemen. Verder zijn de KFC-restaurants uitgerust met slim koelbeheer, witte dakbedekking, optimale isolatie van vloeren, muren en daken en minder verlichtingspunten. Deze milieuvriendelijke systemen, in combinatie met optimaal geïnstalleerde zonnepanelen, zorgen ervoor dat het gebouw minder energie verbruikt dan er ter plaatse wordt opgewekt.

KFC Almelo en KFC Steenwijk zijn de eerste gebouwen in Nederland in beheer van een foodservice-formule die het energielabel A+++++ dragen. Hans Miete, CEO van Collins Foods, master franchise en de grootste franchisepartner van KFC Nederland: “De bekroning van ons eerste energieneutrale restaurantgebouwen is een mijlpaal in onze eigen duurzaamheidsambities op het gebied van vastgoed en ontwikkeling. We kijken ernaar uit om naar dit voorbeeld meer nieuwe duurzame restaurants te openen.”

Nederland telt inmiddels 92 KFC-restaurants. Collins Foods Limited is met 58 KFC-restaurants de master franchisepartner van KFC Nederland.

Bron: KFC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NFV Franchise Trofee 2024 voor fastserviceketen Verhage

Verkiezing - Verhage is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2024, de jaarprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging. Verhage liet twee andere genomineerde franchiseformules achter zich. Dat waren de Groningse koffieformule Doppio Espresso en AMI, een keten van kapsalons.

Lees berichtKHN lanceert het Fastservice Manifest

Actie – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en zes fastservice-bedrijven hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Fastservice Manifest. Doel is actief bij te dragen aan een gezondere voedselomgeving.

Lees bericht

Belgisch horecaconcept Wasbar wil starten in Nederland

Buitenland - Het Vlaamse horecaconcept Wasbar komt mogelijk naar Nederland. Het horecaconcept meldt dit aan het Belgische blad De Tijd. Volgens productmanager Johan Luypaert heeft het horecaconcept de ambitie de komende jaren tientallen vestigingen te openen, vooral in het zuiden van Nederland.

Lees berichtSpare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid