Eerste Fuze Tea van getrokken thee


De van thee getrokken Blueberry Jasmine smaak in duurzame verpakking

Introductie - Coca-Cola in Nederland introduceert de eerste Fuze Tea gemaakt van getrokken thee. Bovendien zit deze  Fuze Tea, in de smaak Blueberry Jasmine, ook in een verpakking van 100% gerecycled plastic.

De Fuze Tea Blueberry Jasmine is de eerste ijstheevariant van het bedrijf volgens een nieuwe recept. Later dit jaar worden alle varianten gemaakt van ‘getrokken thee’ in plaats van gedroogd thee-extract. Met de introductie wordt ingespeeld op de voorkeuren en wensen van de Nederlandse consument voor een breder aanbod in groene thee.

Naast de vernieuwde receptuur heeft Coca-Cola ook een volgende stap gezet richting duurzamere verpakkingen. Anouk van Huissteden, brand manager new beverages bij The Coca-Cola Company: "Alle PET-flessen van Fuze Tea zijn vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). De van origine groene verpakkingen - alle Fuze Tea Green Tea varianten - zijn nu ook transparant van kleur. Door hiervoor te keizen, kunnen we op grote schaal en met een continue stroom transparant PET inzamelen en inzetten als grondstof voor nieuwe verpakkingen."

Coca-Cola maakt in Nederland ruim 26 miljoen Fuze Tea flessen per jaar van 100% gerecycled plastic. Hiermee wordt ruim een half miljoen kilo aan nieuw plastic bespaard en is er zo’n 40% minder CO2 uitstoot.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Coca-Cola lanceert nieuwe suikervrije frisdranken

Introductie – Coca-Cola breidt dit voorjaar de portfolio met een aantal suikervrije frisdranken verder uit. Het gaat om de merken Coca-Cola Zero Sugar, Fanta en Fuze Tea. De introductie past in de ambitie van het frisdrankenbedrijf om in 2025 vijftig procent van het verkoopvolume afkomstig te laten zijn van suikervrije en caloriearme dranken.

Lees bericht7UP vervangt groene fles voor transparante versie

Frisdranken - Vrumona, bottelaar van 7UP in Nederland, vervangt met ingang van half februari de iconische groene fles van 7UP van glas en PET voor een transparante fles van ongekleurd PET. Reden van de omschakeling is een volgende stap naar een verdere circulaire economie.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid