Eerste geslaagden SVH Plant-based chef


De eerste geslaagden van de opleiding SVH Plant-based koken

Opleiding - De allereerste groep cursisten van de SVH Plant-based chef opleiding in Nederland heeft onlangs hun diploma in ontvangst genomen. Na een intensieve vakopleiding van ruim 35 weken, met de focus op de eiwittransitie, zijn alle bereidingstechnieken van plantaardig koken behandeld. De cursisten hebben geleerd om smaakvolle en voedzame plantaardige gerechten te creëren.

Kookstudio was de eerste particuliere opleiding die inspeelde op de groeiende belangstelling voor plant-based koken. Eerder onderzoek van SVH toonde aan dat er een grote belangstelling was voor specialisten  in gezond en duurzaam koken. Ruim 70% van de ondervraagde had aangeven daarvoor belangstelling te hebben.

Op 11 juni legden de eerste cursisten van Kookstudio hun examen af. De gerechten waren van hoog niveau en alle cursisten zijn geslaagd. Op 3 juli reikte Kookstudio Thorn de diploma’s uit op het Kasteel Eyckholt. Dit markeerde niet alleen de prestaties van de deelnemers, maar ook een belangrijke stap in de botanische gastronomie.

SVH Plantaardig koken

SVH lancerde eind 2022 de e-learning SVH Plantaardig koken. Deze e-learning richt zich op een kookstijl die gezonde voeding en onbewerkte plantaardige ingrediënten combineert en vormt de basis voor de opleiding SVH Plant-based chef. Als aanvulling op deze e-learning is het examen SVH Plant-based chef ontwikkeld, bedoeld voor zelfstandig werkende koks die zich willen specialiseren in plantaardig koken. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Ik ben onder de indruk van de moed en toewijding die jullie hebben getoond door deze opleiding te volgen, als echte pioniers binnen de sector. Door verder te kijken dan de gebaande paden en bewust te kiezen voor een duurzame specialisatie, hebben jullie een uitdagende weg bewandeld. Hulde, we zitten te wachten op professionals zoals jullie."

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees berichtTwan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer

Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

Lees berichtSVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht

De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid