Eerste Gespecialiseerd kok-diploma ‘nieuwe stijl’ uitgereikt


Uitreiking - In restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Martijn van der Zwan, student van Kookstudio Thorn. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt.

De opleiding duurt twee jaar en na die opleiding ben je een professional in de keuken op het gebied van koude en warme bereidingen en patisserie. Het examen bestaat in totaal uit drie volle dagen, waarvan twee voor patisserie. Er zijn drie studenten die voor een deelcertificaat zijn geslaagd (twee voor koude & warme keuken, één voor patisserie) en één die het complete diploma heeft behaald. Het diploma bestaat uit twee certificaten (koude keuken & warme keuken en patisserie). Martijn van der Zwan is de eerste geslaagde die beide deelkwalificaties heeft behaald.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Met dit diploma is de diplomapiramide voor SVH Kok nagenoeg gereed en is de weg naar SVH Meesterkok volledig in te vullen met SVH diploma’s. Eerder zijn al nieuwe diploma’s ontwikkeld voor de SVH Gezel Meesterkok en SVH Gastronomie. Het is onze ambitie om diplomaroutes voor alle Meestertitels op deze manier in te vullen. Zo kan iedere medewerker naar het niveau werken dat hij of zij wil bereiken binnen het vakgebied.”

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht



Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Lees bericht

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer

Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

Lees bericht



SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid