Eerste Gespecialiseerd kok-diploma ‘nieuwe stijl’ uitgereikt


Uitreiking - In restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Martijn van der Zwan, student van Kookstudio Thorn. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt.

De opleiding duurt twee jaar en na die opleiding ben je een professional in de keuken op het gebied van koude en warme bereidingen en patisserie. Het examen bestaat in totaal uit drie volle dagen, waarvan twee voor patisserie. Er zijn drie studenten die voor een deelcertificaat zijn geslaagd (twee voor koude & warme keuken, één voor patisserie) en één die het complete diploma heeft behaald. Het diploma bestaat uit twee certificaten (koude keuken & warme keuken en patisserie). Martijn van der Zwan is de eerste geslaagde die beide deelkwalificaties heeft behaald.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Met dit diploma is de diplomapiramide voor SVH Kok nagenoeg gereed en is de weg naar SVH Meesterkok volledig in te vullen met SVH diploma’s. Eerder zijn al nieuwe diploma’s ontwikkeld voor de SVH Gezel Meesterkok en SVH Gastronomie. Het is onze ambitie om diplomaroutes voor alle Meestertitels op deze manier in te vullen. Zo kan iedere medewerker naar het niveau werken dat hij of zij wil bereiken binnen het vakgebied.”

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Ook Engelstalige koks welkom bij Horeca Academie Amsterdam

Opleiding – In september is de Horeca Academie in Amsterdam niet alleen geopend voor Nederlandstalige koks, maar ook voor Engelstalige koksstudenten. De praktijkgerichte mbo school, die gevestigd is in de Kookfabriek in Amsterdam, start daar met de opleidingen BBL Basiskok mbo niveau 2 en de Engelstalige opleiding Professional Chef level 2.

Lees bericht

SVH en KHN komen met gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd

Opleiding – Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komen met een nieuwe gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd. Nu de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig open mag, hebben de beide organisaties besloten om een speciale e-learning in coronatijd voor de bedrijfstak te ontwikkelen op het gebied van Hygiëne & Veiligheid.

Lees bericht



Tweede themadag over behoud van personeel

Personeel – Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam.

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid