Eerste Gespecialiseerd kok-diploma ‘nieuwe stijl’ uitgereikt


Uitreiking - In restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Martijn van der Zwan, student van Kookstudio Thorn. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt.

De opleiding duurt twee jaar en na die opleiding ben je een professional in de keuken op het gebied van koude en warme bereidingen en patisserie. Het examen bestaat in totaal uit drie volle dagen, waarvan twee voor patisserie. Er zijn drie studenten die voor een deelcertificaat zijn geslaagd (twee voor koude & warme keuken, één voor patisserie) en één die het complete diploma heeft behaald. Het diploma bestaat uit twee certificaten (koude keuken & warme keuken en patisserie). Martijn van der Zwan is de eerste geslaagde die beide deelkwalificaties heeft behaald.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Met dit diploma is de diplomapiramide voor SVH Kok nagenoeg gereed en is de weg naar SVH Meesterkok volledig in te vullen met SVH diploma’s. Eerder zijn al nieuwe diploma’s ontwikkeld voor de SVH Gezel Meesterkok en SVH Gastronomie. Het is onze ambitie om diplomaroutes voor alle Meestertitels op deze manier in te vullen. Zo kan iedere medewerker naar het niveau werken dat hij of zij wil bereiken binnen het vakgebied.”

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland

Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september.  Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.

Lees bericht


Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca schuift door naar 2022

Wedstrijd - De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca, georganiseerd door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), schuift door naar 2022 vanwege de impact van de coronacrisis op de horeca en het horecaonderwijs. Dat heeft de wedstrijdcommissie besloten. Ook vorig jaar werd de wedstrijd verplaatst.

Lees bericht


SVH start wervingscampagne voor horecamedewerkers

Campagne - Nu de terrassen weer open mogen is het tijd om er met positieve energie tegenaan te gaan. Daarom start Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het kenniscentrum voor de horeca, de landelijke wervingscampagne ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca’.

Lees bericht






© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid