Eerste 'Horeca Hart' uitgereikt aan Eric Frericks


Eerste 'Horeca Hart' wordt overhandigd aan Eric Frericks

Uitreiking - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen voor mensen die de horecasector op een mooie manier uitdragen. De award hiervoor heet het 'Horeca Hart', Het eerste ‘Horeca Hart’ werd uitgereikt aan Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg. Hij ontving de award uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.

Het Hart voor de Horeca is bedoeld om iemand in het zonnetje te zetten die zich onderscheidt door zich in te zetten voor de horeca, het vak uitdraagt als een ambassadeur en daarnaast gewoon lekker werkt in de branche. "We hebben dit soort mensen nodig om te laten zien hoe mooi het vak is. Niet alleen SVH Meesters en winnaars van wedstrijden zijn boegbeelden, maar juist ook de gewone mens met een groot hart voor de horeca kan inspiratie bieden," aldus directeur van SVH Ricardo Eshuis.

Community

Veel mensen kennen Eric Frericks van zijn Facebookgroep. Tien jaar geleden vatte hij het idee op om een eigen community te beginnen onder medewerkers in de horeca. Een groep om inspiratie, tips, nieuws en vacatures te delen voor iedereen die werkzaam is in de horeca. En met succes: de groep Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers op Facebook heeft inmiddels bijna 44.000 leden. In het beheren van die groep  zitten inmiddels heel wat uren van Frericks. Eshuis: “Het is knap hoe Eric deze groep heeft opgezet én ook de juiste mensen om zich heen heeft weten te verzamelen om alles in het gareel te houden.” Frericks is ook een groot voorvechter voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Hij laat geen moment onbenut om uit te leggen dat, als je het werk een beetje anders organiseert, er heel veel mensen aan de slag kunnen in de horeca. Dat maakt Eric echt een ambassadeur van ons vak," aldus Eshuis.

Prins Heerlijk

Participatie en ontplooiing van jongeren met (ernstige) leerproblemen is de missie van Prins Heerlijk. Met als doel de zelfstandigheid en een positief zelfbeeld te vergroten. In de methodiek van Prins Heerlijk staan voor de jongeren dan ook begrippen centraal als ‘ontwikkeling, eigen regie, verantwoordelijkheid op eigen niveau, welzijn, zelfwaardering en meedoen’. De jongeren ontwikkelen zich tot dienstverlenende medewerkers in de horeca, detailhandel en zorg.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht


Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht


Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid