Eerste 'Horeca Hart' uitgereikt aan Eric Frericks


Eerste 'Horeca Hart' wordt overhandigd aan Eric Frericks

Uitreiking - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen voor mensen die de horecasector op een mooie manier uitdragen. De award hiervoor heet het 'Horeca Hart', Het eerste ‘Horeca Hart’ werd uitgereikt aan Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg. Hij ontving de award uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.

Het Hart voor de Horeca is bedoeld om iemand in het zonnetje te zetten die zich onderscheidt door zich in te zetten voor de horeca, het vak uitdraagt als een ambassadeur en daarnaast gewoon lekker werkt in de branche. "We hebben dit soort mensen nodig om te laten zien hoe mooi het vak is. Niet alleen SVH Meesters en winnaars van wedstrijden zijn boegbeelden, maar juist ook de gewone mens met een groot hart voor de horeca kan inspiratie bieden," aldus directeur van SVH Ricardo Eshuis.

Community

Veel mensen kennen Eric Frericks van zijn Facebookgroep. Tien jaar geleden vatte hij het idee op om een eigen community te beginnen onder medewerkers in de horeca. Een groep om inspiratie, tips, nieuws en vacatures te delen voor iedereen die werkzaam is in de horeca. En met succes: de groep Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers op Facebook heeft inmiddels bijna 44.000 leden. In het beheren van die groep  zitten inmiddels heel wat uren van Frericks. Eshuis: “Het is knap hoe Eric deze groep heeft opgezet én ook de juiste mensen om zich heen heeft weten te verzamelen om alles in het gareel te houden.” Frericks is ook een groot voorvechter voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Hij laat geen moment onbenut om uit te leggen dat, als je het werk een beetje anders organiseert, er heel veel mensen aan de slag kunnen in de horeca. Dat maakt Eric echt een ambassadeur van ons vak," aldus Eshuis.

Prins Heerlijk

Participatie en ontplooiing van jongeren met (ernstige) leerproblemen is de missie van Prins Heerlijk. Met als doel de zelfstandigheid en een positief zelfbeeld te vergroten. In de methodiek van Prins Heerlijk staan voor de jongeren dan ook begrippen centraal als ‘ontwikkeling, eigen regie, verantwoordelijkheid op eigen niveau, welzijn, zelfwaardering en meedoen’. De jongeren ontwikkelen zich tot dienstverlenende medewerkers in de horeca, detailhandel en zorg.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCasual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht

Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid