Eerste kiploze kiprestaurant in Nederland geopend
_1080_608_90.jpg)
Horecaconcept - Taste Like Chicken, of kortweg TLC, heet het kiploze kiprestaurant dat de deuren heeft geopend aan de Van Woustraat in Amsterdam. Het is daarmee het eerste plant-based kiprestaurant in Nederland.
Op het menu staan alle bekende kipgerechten, alleen dan zonder kip. Zo staat er BBQ Bae Burger met pittige saus op het menu, maar ook jalapeño-tortillachips, verse coleslaw en een juicy TiNDLE patty. Niet alleen worden voor de kipproducten plantaardige alternatieven ingezet, ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten zijn vegan bij TLC.
Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar het recept voor de plantaardige kip. Het product moest in alles kloppen, in geur, textuur en (na)smaak. De burgers, op basis van soja en tarwe, worden in de keuken met de hand gevormd, gepaneerd en afgemaakt. Dat laatste gebeurt met zo min mogelijk toevoegingen, maar wel bij ieder gerecht net even anders om alles goed te laten smaken.
Inifinity rainbow room
Taste Like Chicken serveert de niet-kip voornamelijk als delivery en take away. Maar wie ter plekke wil eten kan ook terecht. Voor het design van de horecalocatie besloot TLC niet te kijken naar standaard fastfoodzaken, maar liet het team zich inspireren door het interieur van hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de wanden worden burgers in besloten gezelschap verorberd in TLC’s verborgen ‘inifinity rainbow room’. Die ruimte is alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord.
Bron: Taste Like Chicken/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’
Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.
Lees berichtNhow biedt vegan English Breakfast met Garden Gourmet
Hotel –Nhow Hotel zet op Brew Monday een volledig vegan English Breakfast op het menu. Het hotel doet dit in samenwerking met garen Gourmet. Het gaat bij het ontbijt om een plantaardige versie van de befaamde Engelse klassieker.
Lees berichtHajé Nunspeet opent Take Away met ‘foodwall’
Formulenieuws – Hotel-restaurantformule Hajé heeft onlangs langs de Rijksweg A28 (richting Harderwijk) een Take Away met een ‘foodwall’ geopend. In de vier meter tellende vendingmachine in Nunspeet geen snacks of andere zoetwaren, maar alleen gezonde producten en gerechten.
Lees berichtSubway gaat samenwerken met De Vegetarische Slager
Formulenieuws - Subway gaat een samenwerking aan met De Vegetarische Slager. De broodjesformule introduceert een nieuwe, plantaardige Teriyaki Steak Sub, gemaakt met vegan biefstukreepjes van De Vegetarische Slager.
Lees bericht‘Meer vegan bestellingen bij Thuisbezorgd’
Onderzoek – Maaltijdbestelsite Thuisbezorgd zag het aantal vegan bestellingen de afgelopen twee jaar met 25 procent groeien. Hoewel vegan op het totaal volume aan bestelde maaltijden nog beperkt is, spreekt Thuisbezorgd wel de verwachting uit dat vegan in 2023 definitief doorbreekt.
Lees berichtTaste Like Chicken opent eerste kiploze kiprestaurant
Fastfood - Taste Like Chicken (TLC) is het eerste vegan kiprestaurant van Nederland. Het restaurant opent in januari volgend jaar aan de Van Woustraat in Amsterdam. Op het menu staan alle kipklassiekers, maar dan zonder de kip.
Lees bericht