Eerste kiploze kiprestaurant in Nederland geopend
_1080_608_90.jpg)
Horecaconcept - Taste Like Chicken, of kortweg TLC, heet het kiploze kiprestaurant dat de deuren heeft geopend aan de Van Woustraat in Amsterdam. Het is daarmee het eerste plant-based kiprestaurant in Nederland.
Op het menu staan alle bekende kipgerechten, alleen dan zonder kip. Zo staat er BBQ Bae Burger met pittige saus op het menu, maar ook jalapeño-tortillachips, verse coleslaw en een juicy TiNDLE patty. Niet alleen worden voor de kipproducten plantaardige alternatieven ingezet, ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten zijn vegan bij TLC.
Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar het recept voor de plantaardige kip. Het product moest in alles kloppen, in geur, textuur en (na)smaak. De burgers, op basis van soja en tarwe, worden in de keuken met de hand gevormd, gepaneerd en afgemaakt. Dat laatste gebeurt met zo min mogelijk toevoegingen, maar wel bij ieder gerecht net even anders om alles goed te laten smaken.
Inifinity rainbow room
Taste Like Chicken serveert de niet-kip voornamelijk als delivery en take away. Maar wie ter plekke wil eten kan ook terecht. Voor het design van de horecalocatie besloot TLC niet te kijken naar standaard fastfoodzaken, maar liet het team zich inspireren door het interieur van hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de wanden worden burgers in besloten gezelschap verorberd in TLC’s verborgen ‘inifinity rainbow room’. Die ruimte is alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord.
Bron: Taste Like Chicken/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Innergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees bericht‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees berichtMerendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie
Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.
Lees berichtKarma Kebab opent vestiging in Amsterdam
Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.
Lees berichtEfteling zet meer in op duurzaamheid en plantaardig
Leisure – Attractiepark De Efteling zet meer in op duurzaamheid en gaat meer plantaardige producten aanbieden. Zowel op het park als in de hotels en de resorts zijn de komende maanden vaker vegetarische opties te zien. Dat meldt website Loopings.
Lees berichtGarden Gourmet komt met plantaardige witvis
Introductie - Garden Gourmet introduceert deze week zijn plantaardige alternatief voor witvis op de Nederlandse markt. Het plantaardige merk introduceert ‘Marine-Style Crispy Filet’ en ‘Marine-Style Crispy Nuggets’ en breidt hiermee zijn portfolio van plantaardige producten uit.
Lees bericht