Eerste ledendag Summit 2022 van GemaQ


Binnen presenteerden zich verschillende bedrijven met oplossingen voor de tankstationondernemers

Petrol – Midden mei liet SWO de Splinter weten dat de naam van de organisatie werd gewijzigd in GemaQ. De veranderende markt lag aan die naamswijziging ten grondslag, zo liet de inkoop- en marketingorganisatie voor zelfstandige tankstationondernemers toen weten. Onlangs organiseerde GemaQ de eerste relatie- en ledendag Summit 2022.

Bijna 200 mensen telde de inspiratiedag in de Beekse Bergen in Helledoorn. De dag begon met een tweetal bijdragen van sprekers, die de ondernemers bewust moesten maken, dat succesvol ondernemen vooral anticiperen is op ontwikkelingen. Centrale boodschap: kijken naar kansen. Daarna werd er in groepen langs deelnemende leveranciers getrokken, die afhankelijk van hun aanbod ondernemers de laatste ontwikkelingen lieten zien, of vertelden. De marktachtige opzet met informatiestands, maakte het voor ondernemers ook mogelijk gericht op partijen af te stappen. Zo waren er leveranciers in tabak en e-sigaretten, verschillende aanbieders op het gebied van eten en drinken, maar ook op het gebied van dienstverlening en verpakkingen.

De tankstationbranche zit midden in een transitiefase van fossiele brandstof naar elektrisch, maar wordt daarnaast geconfronteerd met een aantal maatregelen op het gebied van tabak, die op korte termijn gunstig kunnen zijn, vanwege het wegvallen van tabaksverkoop bij supermarkten, maar op langere termijn ook om uitdagingen vragen, als ook de petrolmarkt geen tabak meer mag aanbieden en het aantal fossiele tankende klanten afneemt. Ondernemers konden zich daarom oriënteren welke omzetalternatieven er zijn in de markt van pakket- en postverzorging. Maar ook welke kansen er liggen in de uitbreiding van het tankstation als rustplaats voor eten en drinken. Het event, dat deels binnen en deels buiten, plaatsvond, werd afgesloten met een lunch en safaritrip door de Beekse Bergen.

Bron: @FoodClicks

Het evenement vond deels binnen en deels buiten plaats
Brabantse worstenbroodjes van Houben
Orderkiosken werken ook in de petrolbranche goed voor de gemiddelde besteding
Rockstar van Vrumona doet het goed, ook binnen petrol
Ambachtelijke vleeswaren is ook onderscheidend
Vanaf 1 juli volgend jaar moet er geld gevraagd worden aan de gast voor eenmalige verpakkingen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsDe Broodjesbox opent eerste nieuwbouwlocatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft de eerste nieuwbouwlocatie geopend. De vestiging in Vriezenveen is de vijfde locatie van het ondernemersduo. De nieuwe lunchshop opende onlangs bij Shell Hazenpad aan de N36, aan de oostzijde.

Lees bericht


Beekse Bergen Safari Resort bouwt gestaag door

Leisurepark - Met het storten van de fundering van het nieuwe centrumgebouw zijn sinds deze week alle gebouwen van het nieuwe hotel op Beekse Bergen Safari Resort in aanbouw. Van de 112 Savanne Rooms & Suites zijn van een aantal de buitenmuren al te zien, net als van de nieuwe stal en de dierenschuilhutten op de savanne. 

Lees berichtSWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid