Eerste nieuwe La Place in 2020 bij foodcourt A28


La Place op het nieuwe foodcourt in Harderwijk aan de A28 heeft nu ook een Take Away

Formulenieuws – La Place opende vanochtend in Harderwijk de eerste nieuwe La Place van 2020. Na het sluiten van de elf restaurantvestigingen binnen het failliete warenhuis Hudson’s Bay was deze nieuwe locatie weer een lichtpuntje en een mooie start van het nieuwe jaar. Ook omdat het pand volledig nieuw kon worden neergezet.

De vestiging van La Place maakt onderdeel uit van een nieuw aangelegd foodcourt langs de A28, dat bijna geheel voltooid is. Geheel in stijl met de omgeving is het foodcourt ruim en landelijk opgezet. Ook de verschillende fastfood-formules op het terrein zoals KFC en Burger King hebben net als La Place voorschriften gekregen waaraan de gebouwen moeten voldoen. In combinatie met een klimtoren en doolhof voor kinderen - dat nog moet worden aangelegd - en een onbemand tankstation heeft het terrein alle voorzieningen voor een recreatieve tussenstop. En niet alleen met de auto, maar ook met de fiets, want de omgeving kent de nodige uitgestippelde fietsrouten. En ook op die groep wordt inespeeld.

Open karakter

De nieuwe La Place kent de bestaande herkenbare elementen van een regulier La Place-restaurant. Maar het open karakter van het pand en de wijze waarop de verschillende elementen zijn geplaatst geeft de totale inrichting toch iets vernieuwends. Veel aandacht is er voor de versuitstraling van zowel de warme gerechten als de belegde broodjes en salades. Hoe het assortiment er definitief uit komt te zien is nog even bekijken volgens de bedrijfsleider: “We kunnen altijd kiezen uit verschillende gerechten, gemaakt van seizoensproducten, maar het is op elke locatie toch altijd weer kijken wat goed loopt.”

Huiselijk

De locatie heeft zowel een flink aantal zitplaatsen binnen als ook een ruim terras. Binnen het restaurantgedeelte zijn ook verschillende hoekjes gecreëerd. Zo is er een speelhoek voor kinderen en een loungegedeelte bij de open haard. Doordat het pand moest voldoen aan bepaalde bouwvoorschriften is het plafond hoog, waardoor de ruimte van het zitgedeelte, maar ook de keuken zeer ruimtelijk is. In combinatie met de natuurlijke materialen, heeft het restaurant daardoor een huiselijke uitstraling. Dat werd ook direct gesignaleerd door een groep fietsers van wat oudere leeftijd: “Het is buiten nog helemaal niet klaar, maar binnen voel je je direct op je gemak.”

Bron: @FoodClicks

Huiselijk hoekje bij de open haard
Zowel binnen als buiten zitplaatsen
De pizzaoven staat direct bij de ingang
Bestedingen aan duurzaam voedsel zijn afgelopen jaar met 52% gestegen in foodservice

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht


Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht





HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid