Eerste pilotwinkel geopend van PLUS Vandaag


De nieuwe PLUS Vandaag in Noorden richt zich meer op gemak en snelheid / Foto bij: PLUS

Formulenieuws – PLUS heeft de eerste winkel geopend met het nieuwe formuleconcept: PLUS Vandaag. De winkel is geopend in Noorden. Volgende week worden nog een tweetal winkels volgens dit nieuwe formuleconcept geopend, in Niekerk en Den Haag.

Met PLUS Vandaag wil PLUS een complete supermarkt voor de boodschappen van vandaag en morgen bieden. Snelheid en gemak zijn belangrijke pijlers, hierbij ligt de focus op ontbijt, lunch en maaltijden voor tussendoor. PLUS Vandaag is ontwikkeld voor PLUS supermarkten met een kleinere omzet- of oppervlakteklasse met een wijk- of buurtfunctie. Het concept biedt een compleet assortiment producten, met focus op dagelijkse boodschappen. Na een pilotperiode van zes maanden in zes winkels wordt besloten of het concept landelijk wordt uitgerold.

Hoge verwachtingen

Peter van Mourik, Directeur Klant & Formule bij PLUS: “We zijn blij om met PLUS Vandaag een formuleconcept te introduceren dat zich richt op de boodschappen van vandaag en morgen. Daarmee spelen we in op de groeiende behoefte van de consument naar gemak en snelheid. Naast de supermarkt in Noorden openen we binnen afzienbare tijd nog vijf winkels; PLUS Vandaag komt op de gevels van winkels in Baarn (2), Niekerk, Den Haag Ursulaland en Duiven.”

Service, snelheid en gemak

Het nieuwe concept kent een innovatieve winkelindeling waarin de broodafdeling een prominente plek heeft en alle versgroepen direct vooraan in de winkel zijn geplaatst. Klanten rekenen middels zelfscanners zelf hun boodschappen af. In PLUS Vandaag Den Haag zal zelfs geen traditionele kassa meer te vinden zijn. Ook Instabox - een pakketkluis waarin pakketten geleverd en opgehaald worden – is onderdeel van het nieuwe concept en werkt volledig op zelfbediening.

Bron: PLUS/@FoodClicks

Afrekenpunt bij PLUS Vandaag
De bakkerij-afdeling van Plus Noorden

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe gemakssupermarkt Bingo opent in Apeldoorn

Supermarkt – Nederland krijgt een nieuwe supermarktformule die zich richt op de gemaksconsument. Supermarkt Bingo opent de eerste locatie binnenkort aan de Brinklaan in Apeldoorn. Volgens het bedrijf zelf wordt het een compleet ander concept dan de huidige supermarktformules.

Lees bericht


Voortaan ook betalen met Apple Pay bij Aldi Shop & Go

Formulenieuws - Aldi heeft de betaalmogelijkheden in Aldi Shop & Go in Utrecht uitgebreid. Voortaan kan de klant in het kassaloze filiaal naast creditcard ook betalen met Apple Pay. Veel gehoorde kritiek bij de Aldi Shop & Go was dat er alleen betaald kon worden met creditcard.

Lees bericht

Dirk steekt medewerkers in nieuw volledig circulair jasje

Formulenieuws - Dirk van den Broek heeft alle medewerkers in een nieuwe outfit gestoken. De bedrijfskleding, geproduceerd in samenwerking met Schijvens Corporate Fashion, is volledig circulair. De stoffen voor de kleding zijn gemaakt door ingezameld oude Dirk-kleding te combineren met gerecyclede PET-flessen, oceaanplastic en biologisch katoen.

Lees bericht

Amazon gaat toch kassa’s plaatsen in kassaloze locaties

Buitenland – De nieuwste Amazon Fresh-winkels in Londen krijgen toch ook bemande kassa’s. Dat hebben verschillend media laten weten. Klanten kunnen dan op de locaties kiezen voor kassaloos winkelen met de technologie van ‘Just Walk Out’ of kiezen voor de meer traditionele manier bij een bemande kassa.

Lees bericht


PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht

Supermarktomzet stijgt met 3.0% naar 46.3 miljard euro

Analyse – Het marktaandeel van Albert Heijn groeide en dat van Jumbo daalde afgelopen jaar, onder meer door het aantal locaties. AH groeide met bijna 100 vestigingen terwijl Jumbo zes locaties minder had dan in 2021. In totaal deed de supermarktsector het goed in 2022 met een omzet van €46.3 miljard. Daarmee noteerde de sector een groei van 3.0%, met een waarde van €1.35 miljard. Dat meldt...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid