Eerste TotalEnergies-locatie met backWERK in Berlijn


In Berlijn staat de eerste TotalEnergie met de formule van backWERK / Foto bij: TotalEnergies

Formulenieuws – Het TotalEnergies-tankstation aan de Prenzlauer Allee 4-5 in Berlijn heeft als eerste benzinestation een backWERK-formule in de shop. De bakkerijformule is ingebracht volgens het ‘clip-in-’principe als shop-in-shop.

Samenwerkingen tussen bestaande foodformules en oliemaatschappijen doen zich steeds vaker voor. Recent is TotalEnergies ook een samenwerking aangegaan met eazie, een bestaand gezonde fastfoodformule. Met de formule backWERK is er alleen een overeenkomst voor de Duitse markt.

Service-hub

BackWERk is een bakkerijconcept van het Zwitserse Valora. In minder dan tien weken slaagde de foodvenience-expert erin de winkel van het tankstation om te bouwen. Samen met Valora komt TotalEnergies zo tegemoet aan de groeiende behoefte van klanten aan een multi-energie- en servicehub en biedt het een uitgebreide winkelervaring aan het tankstation, aldus de Zwitserse conveniencepartij in een toelichting op de samenwerking.

Toegevoegde waarde

TotalEnergies hanteert in Duitsland voor de shop het ‘k kiosk’-concept, terwijl dat in Nederland het 'Cosie'-winkelconcept is. Maar ook in Duistland verandert de markt voor de reiziger in ras tempo. “Inspelend op de veranderende behoeften van klanten op de tankstations zorgde voor een samenwerking met backWERK om zo toegevoegde waarde op de locatie te bieden,” aldus Christian Cabrol, Managing Director van TotalEnergies Marketing Deutschland GmbH . Roger Vogt, CEO Retail en lid van de Raad van Bestuur van Valora Group, voegt daaraan toe: “We hebben ons concept al met succes op de Zwitserse markt neergezet en vervolgens aangepast aan de Duitse markt. We zijn erg verheugd om voor de eerste keer met TotalEnergies samen te werken. Naast het werken met een sterke partner is voor ons ook aanwezigheid op een aantrekkelijke locatie cruciaal. Met TotalEnergies wordt op het station in Prenzlauer Allee volledig aan beide eisen voldaan.”

Verblijfslocatie

Bij de backWERK clip-in worden dagelijks vers gebakken bakkerijproducten en snacks geserveerd en zelfbedieningskoffie-to-go aangeboden. Een zithoek zorgt er voor dat klanten er ook kunnen verblijven.

Bron: TotalEnergies/@FoodClicks

De TotalEnergie-locatie heeft de backWERK-formule als shop-in-shop-formule geïntegreerd

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees bericht


SWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees bericht

BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

TotalEnergies ‘Den Ruygenhoek West’ krijgt eazie-formule

Formulenieuws - TotalEnergies-tankstation ‘Den Ruygenhoek West’ aan de A4 bij Hoofddorp wordt de eerste vestiging met een eazie in een tankstation. De Aziatische wokformule richt zich op vers en gezond eten en telt momenteel 27 locaties in Nederland, voornamelijk op high traffic-locaties, zoals treinstation en binnensteden.

Lees bericht


Richard Krajicek eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck

Petrol – De allereerste LEON-locatie langs de snelweg is donderdagochtend geopend langs de A1 bij Muiden. In het Texaco-tankstation Honswijck van de EG Group zit naast het natuurlijke Britse fastfoodconcept LEON dat werd geopend, ook een Go Fresh Bakery en Spar Express. De eerste klant van LEON was – toevallig – voormalig toptennisser en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

Lees bericht

Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid