Eerste vegetarische aanbieder van vriesverse kindervoeding


Elvia Gonsalves (l) en Wania Pires, oprichters van Frootie: de eerste 100% vegetarische aanbieder van vriesverse kindervoeding

Kindervoeding – Frootie, heet het bedrijf, dat als eerste 100% vegetarische vriesverse kindervoeding gaat brengen. De ondernemers Wania Pires (30) en Elvia Gonçalves (31) sturen de maaltijdenboxen al naar consumenten, kinderdagverblijven en horecagelegenheden, zo melden zij, maar zijn nu op zoek naar investeerders.

Frootie is de eerste aanbieder van Nederland die zich volledig focust op vegetarische kindervoeding. De oprichters mikken op de groep ouders, die het belangrijk vinden dat hun kinderen opgroeien met een gezonde levensstijl. Ook zij weten dat door de hectiek van de dag een verantwoorde keuze er wel eens bij inschiet en dat er gekozen wordt gemak in plaats van gezonde voeding. Pires: “Met Frootie bieden we gemak en gezonde gerechten. Wekelijks of maandelijks een box met gezonde vegetarische maaltijden aan de deur”.

Natuurlijk conserveren

Alle maaltijden worden in stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden terug gekoeld en direct ingevroren. Dat is een natuurlijke manier van conserveren. “We werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen,” aldus Gonçalves. Frootie richt zich op kinderen vanaf 4 maanden tot 3 jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht

Meatless Farm lanceert drie nieuwe horecaproducten

Vegetarisch - Meatless Farm, introduceert na de plantaardige Aziatische borrelsnacks, nu drie nieuwe producten voor de horeca en groothandel. De lijn omvat een drietal hoofdmaaltijden, te weten Aziatische gehaktballetjes, kiploze stukjes en gehaktloze braadworst.

Lees bericht

Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees berichtNederlander geeft vaker fooi na lockdown

Onderzoek – Meer driekwart van de consumenten (77%) wil net zo vaak of vaker uit eten of een drankje drinken als voor de pandemie. Vooral jongeren willen de horeca vaker bezoeken om de lockdown-periode in te halen (22%). In 31% van de bezoeken geeft de Nederlander ook nog eens extra fooi om de horeca te helpen, met een gemiddeld fooipercentage van 8,2% bij een goede...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid