Eerste vegetarische aanbieder van vriesverse kindervoeding


Elvia Gonsalves (l) en Wania Pires, oprichters van Frootie: de eerste 100% vegetarische aanbieder van vriesverse kindervoeding

Kindervoeding – Frootie, heet het bedrijf, dat als eerste 100% vegetarische vriesverse kindervoeding gaat brengen. De ondernemers Wania Pires (30) en Elvia Gonçalves (31) sturen de maaltijdenboxen al naar consumenten, kinderdagverblijven en horecagelegenheden, zo melden zij, maar zijn nu op zoek naar investeerders.

Frootie is de eerste aanbieder van Nederland die zich volledig focust op vegetarische kindervoeding. De oprichters mikken op de groep ouders, die het belangrijk vinden dat hun kinderen opgroeien met een gezonde levensstijl. Ook zij weten dat door de hectiek van de dag een verantwoorde keuze er wel eens bij inschiet en dat er gekozen wordt gemak in plaats van gezonde voeding. Pires: “Met Frootie bieden we gemak en gezonde gerechten. Wekelijks of maandelijks een box met gezonde vegetarische maaltijden aan de deur”.

Natuurlijk conserveren

Alle maaltijden worden in stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden terug gekoeld en direct ingevroren. Dat is een natuurlijke manier van conserveren. “We werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen,” aldus Gonçalves. Frootie richt zich op kinderen vanaf 4 maanden tot 3 jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNederlandse brouwers zien moeizaam herstel biermarkt

Biermarkt – De Nederlandse brouwers zien dat door versoepeling van de coronamaatregelen er steeds meer mag, maar ziet dat niet terug in de bierverkoop. Die blijft vooralsnog achter bij vorig jaar en ver bij het jaar daarvoor. De biermarkt is dus nog lang niet hersteld concluderen de brouwers en daarom roepen zij het kabinet op om de geplande accijnsverhoging achterwege te...

Lees bericht


Vegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga

Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid