Eerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld open


Formulenieuws – Vandaag, bij de start van de Nationale Week Zonder Vlees, opende fastfoodformule KFC het eerste vegetarische restaurant ter wereld. De locatie is gevestigd aan het Binnenwegplein in Rotterdam. De vestiging kleurt daarmee als eerste een week lang volledig groen.

Ter gelegenheid van de opening werd de eerste KFC bucket overhandigd aan Quentin Correia, beter bekend als YouTuber Qucee. Dit werd gedaan door Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe, en Mohammed Darabyou, restaurantmanager KFC Akerpoort.

In de Rotterdamse locatie wordt gedurende de gehele week een uitgebreid en uniek vegetarisch menu geserveerd worden, bestaande uit een Chickenless Burger, Chickenless Bucket, Chickenless Fingerfood, Chickenless Ricebowl, Chickenless Wrap en Chickenless Boxmeals.

Tevens is vanaf vandaag de nieuwe Chickenless Chicken Burger in alle KFC-restaurants van Nederland verkrijgbaar. Dit is de eerste vegetarische optie op het vaste menu. KFC speelt hiermee in op de grote vraag naar vegetarische alternatieven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Vegan Masters introduceert de Smart Cooler

Catering – Vegan Masters introduceert een vendingconcept dat uitsluitend de producten registreert en afrekent, die worden meegenomen uit de koeling. Het meubel wordt geleverd met een recyclede bekisting en is dit najaar beschikbaar voor extene locaties.

Lees berichtVegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder

Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid