Eerste vestiging van Nederlandse Eataly geopend op Schiphol


De opening van Eataly in Lounge 1 op Schiphol

Schiphol - Luchthaven Schiphol is sinds woensdag een culinaire hotspot rijker. In Lounge 1 opende de eerste Nederlandse vestiging van het internationaal gerenommeerde Eataly. Een Italiaanse foodformule die wereldwijd bekend staat om haar hoogwaardige producten en authentieke gastronomie.

De opening is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Schiphol Group, horeca-exploitant HMSHost Nederland en Eataly. De nieuwe locatie in de centrale vertrekhal biedt passagiers een brede selectie aan Italiaanse gerechten, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten volgens traditionele recepten. Van verse pasta en pizza tot espresso en Italiaanse delicatessen. Eataly (de naam is een combinatie van de Engelse woorden Eat en Italy, red.) wil de reiziger niet alleen voorzien van een maaltijd, maar ook een culinaire beleving meegeven.

Diversiteit

Volgens Schiphol versterkt Eataly het horeca-aanbod van de luchthaven aanzienlijk. “Met de komst van Eataly voegen we herkenbaarheid, kwaliteit en diversiteit toe aan het aanbod in Lounge 1,” aldus een woordvoerder. “Het draagt bij aan een betere passagierservaring en onderstreept onze ambitie om reizigers op hoog niveau te bedienen.”

Er werd al langer gesproken over de komst van een Eataly-locatie naar Nederland. De vestiging op Schiphol is het debuut van de internationale foodformule.

Bron: Schiphol/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava en Wine Professional bundelen opnieuw de krachten

Vakbeurzen - Tijdens Horecava 2026 slaan Horecava en Wine Professional opnieuw de handen ineen. De grootste horecabeurs van Nederland en de vooraanstaande wijnbeurs van de Benelux presenteren samen Taste of Wine Professional met een programma dat wijn laat aansluiten bij het thema van dit jaar: Betaalbare luxe.

Lees bericht



Horecava 2026 draait om betaalbare luxe

Vakbeurzen - De komende editie van Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2026 in RAI Amsterdam, staat voor een belangrijk deel in het teken van ‘betaalbare luxe’. De vakbeurs richt zich dit jaar vooral op hoe horecaondernemers hoogwaardige gastbeleving kunnen blijven bieden in een tijd van stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen.

Lees bericht

Veloce lanceert eerste mobiele kookrobot tijdens ADE

Kookrobot - Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) presenteert het Nederlandse bedrijf Veloce zijn eerste mobiele kookrobot. De robot bereidt in een speciaal ontworpen zeecontainer ter plekke verse pasta. De primeur vindt plaats op Thuishaven, onder leiding van sterrenchef Stephan Hentschel, die samen met de techniek van Veloce het live-experiment is aangegaan.

Lees bericht


Koreaanse keuken breekt definitief door

Onderzoek - Na K-pop en K-beauty is het nu K-Food dat Nederland in rap tempo verovert. De Koreaanse keuken is uitgegroeid van niche tot mainstream, volgens nieuw onderzoek van Motivaction. Uit de gegevens blijkt dat inmiddels 40% van de Nederlanders al eens een Koreaans gerecht geproefd. 10% van de mensen eet zelfs maandelijks een Koreaans gerecht.

Lees bericht

Poké Perfect opent grootste vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - De fast-casual formule Poké Perfect breidt verder uit en heeft haar grootste vestiging tot nu toe geopend op Schiphol Plaza. De nieuwe locatie in Aankomsthal 1 van 150 vierkante meter met 74 zitplaatsen biedt reizigers, medewerkers en bezoekers van de luchthaven een gezond alternatief voor onderweg.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid