Eerste volledige veganistische ziekenhuis staat in Beiroet


Vegan tacos / Foto bij: Peas Maker

Vegan - Het Hayek-ziekenhuis in Beiroet, Libanon, gaat geen dierlijke producten meer serveren aan de patiënten en is daarmee mogelijk het eerste volledig veganistische ziekenhuis ter wereld.

Volgens een eigen bericht op Instagram, waarover de vegan-organisatie Livekindly bericht, wil het Hayek-ziekenhuis patiënten na een operatie niet langer in bed begroeten met ham, kaas, melk en eieren. Producten die volgens het ziekenhuis veelal hebben bijgedragen aan de gezondheidsproblemen waarvoor de operatie mogelijk noodzakelijk was.

Diverse onderzoeken hebben volgens het ziekenhuis, inmiddels aangetoond dat de consumptie van dierlijke producten een duidelijk verband hebben met een verhoogd risico op ernstige ziekten. Het ziekenhuis maakt daarin zelfs de vergelijking met tabak. Refererend aan de classificaties van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waar bewerkt vlees bijvoorbeeld vermeld zou staan als een kankerverwekkende stof uit groep 1. Een groep waarin ook asbest staat genoemd.

Het lijkt er op dat het ziekenhuis met hun volledig veganistische aanpak ook een statement wil maken. Na een aanvankelijke keuzevrijheid voor patiënten voor een dierlijke of een veganistische maaltijd, ziet het ziekenhuis vlees niet alleen als belangrijke factor bij ziekten, maar ook bij pandemieën.  Het ziekenhuis motiveert de stap naar een volledig vegetarisch aanbod volgens Livekindly ook door te stellen: “We geloven dat het tijd wordt om de oorzaak van ziekten en pandemieën aan te pakken en niet alleen de symptomen te behandelen.”

Bron: Livekindly/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid