Eerste volledige veganistische ziekenhuis staat in Beiroet
Vegan - Het Hayek-ziekenhuis in Beiroet, Libanon, gaat geen dierlijke producten meer serveren aan de patiënten en is daarmee mogelijk het eerste volledig veganistische ziekenhuis ter wereld.
Volgens een eigen bericht op Instagram, waarover de vegan-organisatie Livekindly bericht, wil het Hayek-ziekenhuis patiënten na een operatie niet langer in bed begroeten met ham, kaas, melk en eieren. Producten die volgens het ziekenhuis veelal hebben bijgedragen aan de gezondheidsproblemen waarvoor de operatie mogelijk noodzakelijk was.
Diverse onderzoeken hebben volgens het ziekenhuis, inmiddels aangetoond dat de consumptie van dierlijke producten een duidelijk verband hebben met een verhoogd risico op ernstige ziekten. Het ziekenhuis maakt daarin zelfs de vergelijking met tabak. Refererend aan de classificaties van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waar bewerkt vlees bijvoorbeeld vermeld zou staan als een kankerverwekkende stof uit groep 1. Een groep waarin ook asbest staat genoemd.
Het lijkt er op dat het ziekenhuis met hun volledig veganistische aanpak ook een statement wil maken. Na een aanvankelijke keuzevrijheid voor patiënten voor een dierlijke of een veganistische maaltijd, ziet het ziekenhuis vlees niet alleen als belangrijke factor bij ziekten, maar ook bij pandemieën. Het ziekenhuis motiveert de stap naar een volledig vegetarisch aanbod volgens Livekindly ook door te stellen: “We geloven dat het tijd wordt om de oorzaak van ziekten en pandemieën aan te pakken en niet alleen de symptomen te behandelen.”
Bron: Livekindly/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Appetijt onderdeel van Meinders Catering
Overname – Vanaf 1 september wordt Appetijt Natuurvoeding & Gezondheid onderdeel van Meinders Catering. Dat laat het cateringbedrijf in Badhoevedorp weten.
Lees berichtDe Nieuwe Keuken Event wil chefs samenbrengen en inspireren
Event - Food Reporter, onderdeel van Bidfood, wil met het De Nieuwe Keuken Event chefs samenbrengen om ideeën te delen voor een duurzamer voedselsysteem. Het event, dat maandag plaats vond, moet chefs inspireren en verbinden en aanzetten na te denken over de toekomst van de professionele keuken.
Lees berichtVegitalian opent eerste locatie in Rotterdam
Formulenieuws – Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam; op 12 juni opent Vegitalian de eerste locatie in de Maasstad aan de Schiedamse Vest.
Lees berichtOnline bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria
Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.
Lees berichtPrivate Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food
Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.
Lees berichtEerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten
Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.
Lees bericht