Eerste volledige veganistische ziekenhuis staat in Beiroet


Vegan tacos / Foto bij: Peas Maker

Vegan - Het Hayek-ziekenhuis in Beiroet, Libanon, gaat geen dierlijke producten meer serveren aan de patiënten en is daarmee mogelijk het eerste volledig veganistische ziekenhuis ter wereld.

Volgens een eigen bericht op Instagram, waarover de vegan-organisatie Livekindly bericht, wil het Hayek-ziekenhuis patiënten na een operatie niet langer in bed begroeten met ham, kaas, melk en eieren. Producten die volgens het ziekenhuis veelal hebben bijgedragen aan de gezondheidsproblemen waarvoor de operatie mogelijk noodzakelijk was.

Diverse onderzoeken hebben volgens het ziekenhuis, inmiddels aangetoond dat de consumptie van dierlijke producten een duidelijk verband hebben met een verhoogd risico op ernstige ziekten. Het ziekenhuis maakt daarin zelfs de vergelijking met tabak. Refererend aan de classificaties van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waar bewerkt vlees bijvoorbeeld vermeld zou staan als een kankerverwekkende stof uit groep 1. Een groep waarin ook asbest staat genoemd.

Het lijkt er op dat het ziekenhuis met hun volledig veganistische aanpak ook een statement wil maken. Na een aanvankelijke keuzevrijheid voor patiënten voor een dierlijke of een veganistische maaltijd, ziet het ziekenhuis vlees niet alleen als belangrijke factor bij ziekten, maar ook bij pandemieën.  Het ziekenhuis motiveert de stap naar een volledig vegetarisch aanbod volgens Livekindly ook door te stellen: “We geloven dat het tijd wordt om de oorzaak van ziekten en pandemieën aan te pakken en niet alleen de symptomen te behandelen.”

Bron: Livekindly/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Klimaat positief eetconcept Natoo opent op Rotterdam CS

Formulenieuws – Formuleorganisatie Lagardère Travel Retail opent op een drietal NS-stations een nieuw klimaat positief foodconcept genaamd Natoo. Dit internationale foodconcept gericht op gezonde voeding opent eerst op Rotterdam CS en daarna op Den Haag CS en Leiden CS. Natoo wordt bestempeld als klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid.

Lees bericht


Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht

Internorga zet samenwerking met ProVeg voort

Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.

Lees berichtVernieuwde Smullers open op Utrecht CS

Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.

Lees bericht

Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid