Eerste volledige veganistische ziekenhuis staat in Beiroet


Vegan tacos / Foto bij: Peas Maker

Vegan - Het Hayek-ziekenhuis in Beiroet, Libanon, gaat geen dierlijke producten meer serveren aan de patiënten en is daarmee mogelijk het eerste volledig veganistische ziekenhuis ter wereld.

Volgens een eigen bericht op Instagram, waarover de vegan-organisatie Livekindly bericht, wil het Hayek-ziekenhuis patiënten na een operatie niet langer in bed begroeten met ham, kaas, melk en eieren. Producten die volgens het ziekenhuis veelal hebben bijgedragen aan de gezondheidsproblemen waarvoor de operatie mogelijk noodzakelijk was.

Diverse onderzoeken hebben volgens het ziekenhuis, inmiddels aangetoond dat de consumptie van dierlijke producten een duidelijk verband hebben met een verhoogd risico op ernstige ziekten. Het ziekenhuis maakt daarin zelfs de vergelijking met tabak. Refererend aan de classificaties van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waar bewerkt vlees bijvoorbeeld vermeld zou staan als een kankerverwekkende stof uit groep 1. Een groep waarin ook asbest staat genoemd.

Het lijkt er op dat het ziekenhuis met hun volledig veganistische aanpak ook een statement wil maken. Na een aanvankelijke keuzevrijheid voor patiënten voor een dierlijke of een veganistische maaltijd, ziet het ziekenhuis vlees niet alleen als belangrijke factor bij ziekten, maar ook bij pandemieën.  Het ziekenhuis motiveert de stap naar een volledig vegetarisch aanbod volgens Livekindly ook door te stellen: “We geloven dat het tijd wordt om de oorzaak van ziekten en pandemieën aan te pakken en niet alleen de symptomen te behandelen.”

Bron: Livekindly/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Free From Food Expo 2021 in Amsterdamse Rai

Beurzen - Op 23 en 24 november a.s. vindt de Free From Food Expo plaats in de RAI in Amsterdam. Deze achtste Europese vakbeurs biedt een uitgebreid programma in een zich razendsnel ontwikkelende markt over Vrij Van, Vega(n), Plantaardig en Gezonde, Bewuste voedingstrends voor retail- en foodservicebedrijven.

Lees bericht

Dr Oetker komt met de ‘The Good Baker Pizza’

Introductie – Dr Oetker komt met drie nieuwe pizzavarianten onder de naam The Good Baker pizza’s van Dr. Oetker, twee vegetarisch en één veganistisch. De pizza’s zijn belegd met groente, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en hebben een Nutri-Score A of B.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid