‘Effect horeca bij sluiting stationspoortjes Utrecht CS beperkt’


Treinstations - Utrecht CS gaat vanaf donderdag als test drie dagen lang de toegangspoortjes naar het centrale plein afsluiten. Doel van de test is niet alleen om te kijken of alle poortjes goed werken, maar ook om te kijken hoe de koopstromen van de treinreizigers eventueel verschuiven. De afgelopen maanden zijn de poortjes al voor 50% en daarna 75% gesloten, maar de hal boven de treinen met alle horecavoorzieningen bleef wel toegankelijk. Bij volledige afsluiting is dat gratis alleen nog mogelijk als mensen een ov-pasje hebben en binnen het uur weer uitgecheckt zijn, anders zijn zij hun instaptarief kwijt. Een aantal horecalocaties is wel te bereiken via de traverse waar bedrijven ook een eigen afgesloten ingang hebben gemaakt. De verblijfshoreca op de eerste etage, waar ook de locaties zitten van HMSHost, zijn wel vrij toegankelijk. Toegangspoortjes voor het afgesloten gedeelte zijn geplaatst boven aan de trap. Dip “Utrecht CS is het 71e station dat we met de toegangspoortjes straks volledig gaan afsluiten”, zegt woordvoerder Hessel Koster van NS Stations. “Rotterdam Centraal was het eerste grote station. Wat we daar hebben gezien is dat er wel een dip komt in de omzet van de horecalocaties, maar dat die na één jaar weer is verdwenen. We zien ook verschuivingen in loopstromen van mensen in de zogenaamde ‘interwijk stations’, treinstations die ingeklemd liggen tussen twee wijken en die doorgangslocatie zijn. In Utrecht liggen langs de traverse enkele locaties met een eigen uitgiftepunt aan die kant, maar er zijn voor de passanten ook andere horecapunten te vinden. Uiteindelijk denk ik dat de horeca-impact beperkt is. ” Op stations waar de poortjes gesloten zijn, ziet de NS minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. Bron: @FoodClicks

Treinstations - Utrecht CS gaat vanaf donderdag als test drie dagen lang de toegangspoortjes naar het centrale plein afsluiten. Doel van de test is niet alleen om te kijken of alle poortjes goed werken, maar ook om te kijken hoe de koopstromen van de treinreizigers eventueel verschuiven. De afgelopen maanden zijn de poortjes al voor 50% en daarna 75% gesloten, maar de hal boven de treinen met alle horecavoorzieningen bleef wel toegankelijk. Bij volledige afsluiting is dat gratis alleen nog mogelijk als mensen een ov-pasje hebben en binnen het uur weer uitgecheckt zijn, anders zijn zij hun instaptarief kwijt. Een aantal horecalocaties is wel te bereiken via de traverse waar bedrijven ook een eigen afgesloten ingang hebben gemaakt. De verblijfshoreca op de eerste etage, waar ook de locaties zitten van HMSHost, zijn wel vrij toegankelijk. Toegangspoortjes voor het afgesloten gedeelte zijn geplaatst boven aan de trap. Dip “Utrecht CS is het 71e station dat we met de toegangspoortjes straks volledig gaan afsluiten”, zegt woordvoerder Hessel Koster van NS Stations. “Rotterdam Centraal was het eerste grote station. Wat we daar hebben gezien is dat er wel een dip komt in de omzet van de horecalocaties, maar dat die na één jaar weer is verdwenen. We zien ook verschuivingen in loopstromen van mensen in de zogenaamde ‘interwijk stations’, treinstations die ingeklemd liggen tussen twee wijken en die doorgangslocatie zijn. In Utrecht liggen langs de traverse enkele locaties met een eigen uitgiftepunt aan die kant, maar er zijn voor de passanten ook andere horecapunten te vinden. Uiteindelijk denk ik dat de horeca-impact beperkt is. ” Op stations waar de poortjes gesloten zijn, ziet de NS minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht



‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht

Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei in 2022

Analyse – De omzet van de Nederlandse foodsector is dit jaar vrijwel geheel teruggeveerd tot het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het kennisinstituut voor de foodservicesector. Het FSIN ziet het herstel véél sneller gaan dan eerder verwacht, maar ziet wel verschillen per segmenten. Dat blijkt uit cijfers van de bedrijfstak, die vandaag worden...

Lees bericht






© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid