‘Effect horeca bij sluiting stationspoortjes Utrecht CS beperkt’


Treinstations - Utrecht CS gaat vanaf donderdag als test drie dagen lang de toegangspoortjes naar het centrale plein afsluiten. Doel van de test is niet alleen om te kijken of alle poortjes goed werken, maar ook om te kijken hoe de koopstromen van de treinreizigers eventueel verschuiven. De afgelopen maanden zijn de poortjes al voor 50% en daarna 75% gesloten, maar de hal boven de treinen met alle horecavoorzieningen bleef wel toegankelijk. Bij volledige afsluiting is dat gratis alleen nog mogelijk als mensen een ov-pasje hebben en binnen het uur weer uitgecheckt zijn, anders zijn zij hun instaptarief kwijt. Een aantal horecalocaties is wel te bereiken via de traverse waar bedrijven ook een eigen afgesloten ingang hebben gemaakt. De verblijfshoreca op de eerste etage, waar ook de locaties zitten van HMSHost, zijn wel vrij toegankelijk. Toegangspoortjes voor het afgesloten gedeelte zijn geplaatst boven aan de trap. Dip “Utrecht CS is het 71e station dat we met de toegangspoortjes straks volledig gaan afsluiten”, zegt woordvoerder Hessel Koster van NS Stations. “Rotterdam Centraal was het eerste grote station. Wat we daar hebben gezien is dat er wel een dip komt in de omzet van de horecalocaties, maar dat die na één jaar weer is verdwenen. We zien ook verschuivingen in loopstromen van mensen in de zogenaamde ‘interwijk stations’, treinstations die ingeklemd liggen tussen twee wijken en die doorgangslocatie zijn. In Utrecht liggen langs de traverse enkele locaties met een eigen uitgiftepunt aan die kant, maar er zijn voor de passanten ook andere horecapunten te vinden. Uiteindelijk denk ik dat de horeca-impact beperkt is. ” Op stations waar de poortjes gesloten zijn, ziet de NS minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. Bron: @FoodClicks

Treinstations - Utrecht CS gaat vanaf donderdag als test drie dagen lang de toegangspoortjes naar het centrale plein afsluiten. Doel van de test is niet alleen om te kijken of alle poortjes goed werken, maar ook om te kijken hoe de koopstromen van de treinreizigers eventueel verschuiven. De afgelopen maanden zijn de poortjes al voor 50% en daarna 75% gesloten, maar de hal boven de treinen met alle horecavoorzieningen bleef wel toegankelijk. Bij volledige afsluiting is dat gratis alleen nog mogelijk als mensen een ov-pasje hebben en binnen het uur weer uitgecheckt zijn, anders zijn zij hun instaptarief kwijt. Een aantal horecalocaties is wel te bereiken via de traverse waar bedrijven ook een eigen afgesloten ingang hebben gemaakt. De verblijfshoreca op de eerste etage, waar ook de locaties zitten van HMSHost, zijn wel vrij toegankelijk. Toegangspoortjes voor het afgesloten gedeelte zijn geplaatst boven aan de trap. Dip “Utrecht CS is het 71e station dat we met de toegangspoortjes straks volledig gaan afsluiten”, zegt woordvoerder Hessel Koster van NS Stations. “Rotterdam Centraal was het eerste grote station. Wat we daar hebben gezien is dat er wel een dip komt in de omzet van de horecalocaties, maar dat die na één jaar weer is verdwenen. We zien ook verschuivingen in loopstromen van mensen in de zogenaamde ‘interwijk stations’, treinstations die ingeklemd liggen tussen twee wijken en die doorgangslocatie zijn. In Utrecht liggen langs de traverse enkele locaties met een eigen uitgiftepunt aan die kant, maar er zijn voor de passanten ook andere horecapunten te vinden. Uiteindelijk denk ik dat de horeca-impact beperkt is. ” Op stations waar de poortjes gesloten zijn, ziet de NS minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht


Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht

Horeca moet scherper kijken naar logistieke kosten

Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.

Lees bericht

Horecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event

Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.

Lees bericht


ING iets positiever over horeca 2025 dan ABN AMRO

Analyse – ING Research en ABN AMRO presenteerden vandaag hun toekomstverwachtingen voor de horeca in 2025. Opvallend is dat ING iets positiever is dan ABN AMRO. Daar waar ING een lichte volumegroei ziet, voorziet ABN AMRO vooral een toenemende druk in de horeca door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Beide banken verwachten wel een toename in het aantal faillissementen in 2025.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid