Efteling komende weken gesloten door coronadreiging


Leisure – Aanvankelijk was de inschatting dat De Efteling open kon blijven, maar nu is in overleg met de Brabantse veiligheidsregio’s toch besloten het park en de hotels en resort te sluiten. Ook andere parken nemen maatregelen.

Het attractiepark zelf sluit vanaf zaterdag 14 maart, de hotels en resorts per 17 maart. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart. Besloten tot de rigoureuze maatregel is genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Eerder werd getwijfeld of sluiting van het park wel noodzakelijk was. Reden waarom het park vandaag open is. Er waren al eerder maatregelen genomen om het bezoek van het park wat meer te spreiden en er voor te zorgen dat mensen niet boven op elkaar in de wachtrij stonden.

Toverland

Ook attractiepark Toverland sluit de deuren van zaterdag 14 tot en met vrijdag 27 maart als gevolg van de coronadreiging. Het pretpark maakte dat eveneens vandaag bekend. Andere vakantieparken nemen hun maatregelen. Zo reguleert Landal GreenParks op een aantal parken de bezettingsgraad van de horecagelegenheden door tijdslots in te stellen en te voorkomen dat er meer dan 80 gasten tegelijkertijd gebruik maken van de locaties.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht


Landal ’t Loo neemt proef met zelfrijdende bezorgrobot

Leisure - Vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek heeft de primeur van de eerste zelfrijdende robot op een Europees vakantiepark. De bezorgrobot gaat het parkteam in eerste instantie ondersteunen bij het aanleveren en ophalen van linnengoed in de recreatiewoningen, maar later wordt de bezorgrobot ook ingezet voor ontbijt- en bbq-pakketten en pizza’s.

Lees bericht

‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht




La Place krijgt tweede locatie op de Efteling

Leisure – Restaurantketen La Place krijgt een tweede locatie op pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. Naast het zelfbedieningsrestaurant Panorama, gaat La Place over een tijdje ook het gelijknamige à-la-carterestaurant runnen. Dat meldt Looopings, een nieuwssite over Europese attractieparken.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid