Efteling komende weken gesloten door coronadreiging


Leisure – Aanvankelijk was de inschatting dat De Efteling open kon blijven, maar nu is in overleg met de Brabantse veiligheidsregio’s toch besloten het park en de hotels en resort te sluiten. Ook andere parken nemen maatregelen.

Het attractiepark zelf sluit vanaf zaterdag 14 maart, de hotels en resorts per 17 maart. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart. Besloten tot de rigoureuze maatregel is genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Eerder werd getwijfeld of sluiting van het park wel noodzakelijk was. Reden waarom het park vandaag open is. Er waren al eerder maatregelen genomen om het bezoek van het park wat meer te spreiden en er voor te zorgen dat mensen niet boven op elkaar in de wachtrij stonden.

Toverland

Ook attractiepark Toverland sluit de deuren van zaterdag 14 tot en met vrijdag 27 maart als gevolg van de coronadreiging. Het pretpark maakte dat eveneens vandaag bekend. Andere vakantieparken nemen hun maatregelen. Zo reguleert Landal GreenParks op een aantal parken de bezettingsgraad van de horecagelegenheden door tijdslots in te stellen en te voorkomen dat er meer dan 80 gasten tegelijkertijd gebruik maken van de locaties.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Terrassen langer open en doorstroomlocaties open’

Coronamaatregelen – Als de daling verder doorzet in de ziekenhuisopnames dan kunnen er per 19 mei een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Terrassen zouden dan weer langer open kunnen, de doorstroomlocaties mogen hun buitenactiviteiten weer opstarten en sporten voor grotere groepen is dan weer mogelijk.

Lees bericht

Hans Oosterdijk per 1 juni in dienst van EuroParcs Group

Benoeming - Hans Oosterdijk, Director Portfolio & Concept Design bij Landal GreenParks, maakt de overstap naar de EuroParcs Group. Per 1 juni treedt hij als Operational Director EP Group in dienst bij het snel groeiende bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Apeldoorn zetelt. Dat meldt de website van EuroParcs.

Lees bericht‘Attractieparken en dierentuinen werden verrast door testdagen’

Attractieparken - De Nederlandse pretparken en dierentuinen werden gisteren volledig overvallen door de mededeling dat zij onderdeel uitmaakten van de pilot met toegangstesten. De meeste attractie- en dierenparken parken, die onderdeel uitmaken van de test wisten van niets. Dat meldt althans Looopings, een nieuwssite over attractieparken.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid