Efteling opent vernieuwd restaurant Fabula


Leisure – Gelijktijdig met de opening van een nieuwe attractie heeft de Efteling ook een nieuw restaurant geopend. Het attractiepark veranderde daarvoor het oude zelfbedieningsrestaurant Octopus in Restaurant Fabula. Het restaurant dat vlak bij de uitgang zit richt zich qua assortiment op de wereldkeuken. De nieuwe horecagelegenheid kent ook een afdeling voor de koude dranken en kleine hapjes met de naam savannebar. De menukaart van restaurant Fabula bestaat uit burgers, salades en maaltijdboxen, geïnspireerd op de Fabula-4D-film. Een animatiefilm over een knorrige beer en dappere eekhoorn, die de film PandaDroom uit 2002 vervangt. Drie natuurgebieden Alle producten en gerechten kennen als basis de drie natuurgebieden vanuit de nieuwe film zoals savanne, ocean en jungle. Namen die ook synoniem staan voor de ingrediënten kip, vis of vegetarisch. Speciaal voor de kinderen is er ook een Gromm-menu bestaande uit een kipbruger, wrap of pasta die kan worden aangevuld met snoeptomaatjes of een fruitsalade. Het 'Fabula'-bordje waarop het menu van 8 euro wordt geserveerd mag door de kinderen worden meegenomen naar huis. Bestelzuilen Alle producten en gerechten zijn te bestellen via bestelzuilen en ook dat is nieuw binnen de horecalocatie. Bovendien kunnen alle producten en gerechten ter plekke worden gegeten of worden meegenomen. Het restaurant kent ruimere openingstijden dan het park. In het restaurant zijn ook de souvenirs van Fabula te koop. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Telers en horeca proberen samen aspergeseizoen te redden

Coronacrisis – Aspergetelers vrezen dat nu de horeca is gesloten het seizoen verloren gaat. Met een gezamenlijk initiatief tussen horecabedrijven en telers willen zij kijken of zij het seizoen en de omzet nog kunnen redden. Met de lancering aspergesvandeteler.nl proberen zij te voorkomen dat de oogst verloren gaat.

Lees bericht


KHN heeft begrip voor verlenging van de horecasluiting

Horeca – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft ‘alle begrip’ voor het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen met nog eens drie weken te verlengen. Wel maakt de belangenvereniging zich grote zorgen over de financiële gevolgen. Vooral het feit dat een aantal belangrijke data, zoals het paasweekend, Koningsdag en een deel van de meivakantie in het water vallen.

Lees bericht

Horeca blijft dicht tot minstens 28 april

Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Lees bericht


Noodloket voor coronagedupeerden is open

Coronaregeling - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis.

Lees bericht

AB InBev helpt horecarelaties met extra steunpakket

Bierbrouwer – AB InBev  stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarbovenop neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca. De bierbrouwer maakte het steunpakket vandaag bekend.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid