Efteling opent vernieuwd restaurant Fabula


Leisure – Gelijktijdig met de opening van een nieuwe attractie heeft de Efteling ook een nieuw restaurant geopend. Het attractiepark veranderde daarvoor het oude zelfbedieningsrestaurant Octopus in Restaurant Fabula. Het restaurant dat vlak bij de uitgang zit richt zich qua assortiment op de wereldkeuken. De nieuwe horecagelegenheid kent ook een afdeling voor de koude dranken en kleine hapjes met de naam savannebar. De menukaart van restaurant Fabula bestaat uit burgers, salades en maaltijdboxen, geïnspireerd op de Fabula-4D-film. Een animatiefilm over een knorrige beer en dappere eekhoorn, die de film PandaDroom uit 2002 vervangt. Drie natuurgebieden Alle producten en gerechten kennen als basis de drie natuurgebieden vanuit de nieuwe film zoals savanne, ocean en jungle. Namen die ook synoniem staan voor de ingrediënten kip, vis of vegetarisch. Speciaal voor de kinderen is er ook een Gromm-menu bestaande uit een kipbruger, wrap of pasta die kan worden aangevuld met snoeptomaatjes of een fruitsalade. Het 'Fabula'-bordje waarop het menu van 8 euro wordt geserveerd mag door de kinderen worden meegenomen naar huis. Bestelzuilen Alle producten en gerechten zijn te bestellen via bestelzuilen en ook dat is nieuw binnen de horecalocatie. Bovendien kunnen alle producten en gerechten ter plekke worden gegeten of worden meegenomen. Het restaurant kent ruimere openingstijden dan het park. In het restaurant zijn ook de souvenirs van Fabula te koop. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht



‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht

Deliveroo geeft klanten mogelijkheid horeca fooi te geven

Bezorgdienst – Bezorgservice Deliveroo heeft een nieuwe maatregel genomen om lokale restaurants te steunen. Vanaf vandaag bieden zij klanten de mogelijkheid om een fooi te geven aan het restaurant waar ze hebben besteld. Deliveroo heeft daarvoor een nieuwe functie op het platform gelanceerd waarmee klanten hun rekening naar boven kunnen afronden.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid