Efteling serveert kindermenu in ‘muzikale paddenstoel’


Het kindermenu in de duurzame muzikale paddenstoel / Foto bij: Efteling

Leisure – Wie vanaf dinsdag 8 maart een kindermenu bestelt bij de Efteling krijgt deze geserveerd in een muzikale paddenstoel. Het nieuwe kindermenu is op vier horecalocaties in het park verkrijgbaar.

Op de horecalocaties De Hongerige Machinist, Frau Boltes Küche en de Smulpaap bestaat het kindermenu uit frietjes met kipnuggets, (vega) frikandelletjes of tomaatjes met appelsap of water en een appeltje, zo laat de Efteling weten. Kinderen in restaurant Het Witte Paard hebben naast dit menu ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gezonder alternatief, dat bestaat uit een vegan pasta of een sateetje als snack.

Kinderen krijgen de maaltijd geserveerd in het herbruikbare rode kommetje met witte stippen. In het witte stammetje zit een speaker waaruit het originele muziekstuk te horen is. Maaltijd op? Zet de schone kom op de stam en maak zo je eigen muzikale paddenstoel, net als in het Sprookjesbos.

Afval verminderen

“Bij het ontwikkelen van het nieuwe kindermenu was het verminderen van afval een belangrijk uitgangspunt”, legt Assortimentsmanager Horeca Michiel van Kempen uit. “Het nieuwe kindermenu heeft daarom geen kartonnen doosje, maar wel een herbruikbare kom. Zo wordt er niets weggegooid en neemt de gast een leuke Efteling-herinnering mee naar huis. Met onze muzikale paddenstoel denken we in totaal ruim 10.000 kilo karton en ruim 1.500 kilo plastic met aluminium te besparen.”

Bron: Efteling/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservice groeit met 44,4% in periode 5

Cijfers – De periodemonitor van Foodservice XS laat over periode 5, week 17 t/m 20, (25 april t/m 22 mei 2022) met een groei van 44,4% een zeer goede ontwikkeling zien van de foodservicemarkt. Tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor een al te positief beeld van de omzetgroei op termijn, want oplopende inflatie en toenemende kosten bij de consument kunnen gaan zorgen voor krimp.

Lees bericht


Hutten horecapartner bij Floriade Expo 2022

Event - Op 14 april 2022 is het zover en openen de poorten van Floriade Expo 2022. De wereldtuinbouwtentoonstelling laat bezoekers proeven, ruiken, voelen en genieten van innovatieve ideeën en oplossingen. Hutten is deze editie een van de F&B partners en neemt bezoekers met het horecaconcept ROOTS mee op een culinaire smaakreis met de nadruk op meer plantaardige gerechten.

Lees bericht
Lockdown kost horeca 200 miljoen omzet per week

Analyse – Elke week in harde lockdown kost de horeca circa 200 miljoen euro omzet, zo blijkt uit berekeningen van ABN AMRO. De horeca kampt bovendien met enorme personeelstekorten, waarbij de uitstroom van gekwalificeerd horecapersoneel – als gevolg van de nieuwe gedwongen sluiting – alleen maar groter wordt.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid