EG Group neemt fors belang in Britse supermarktketen Asda


Buitenland - Het Amerikaanse Walmart, de grootste supermarktketen ter wereld, heeft zijn meerderheidsbelang in de Britse supermarktketen Asda verkocht voor €7,5 mrd. Nieuwe eigenaren zijn de Britse broers Mohsin en Zuber Issa en durfinvesteerder TDR Capital.

De Issa-broers zijn eigenaar van de EG Group, exploitant van tankstations van Esso, Texaco en Firezone. Maar daarnaast bezitten de broers in Europa en Amerika tal van gemaksketen, zoals Cumberland Farms en conveniencestores van Kroger. In Nederland werkt de EG Group samen met de combinatie Esso en Spar en exploiteert het bedrijf bij zo’n 200 tankstationslocaties de Spar Express-formule.

De overname Van Asda betekent dat de keten weer deels Brits wordt. Asda is de op twee na grootste supermarktketen van het VK, na marktleider Tesco en Sainsbury's. De overname zorgt niet voor een breuk tussen beide bedrijven, want ze blijven commercieel samenwerken.

Mohsin en Zuber Issa hebben samen met TDR Capital aangegeven fors te willen investeren in de keten. Het zou gaan om een bedrag van meer dan €1 mrd. De winkels gaan zich meer richten op e-commerce en gemak met een prijsniveau dat de strijd aan kan met de discounters Lidl en Aldi.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSpar neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club

Formulenieuws – Twee locaties heeft Spar met The Tosti Club, maar de ervaringen met het foodserviceconcept zijn dermate goed dat de organisatie een meerderheidsbelang neemt. Spar begint door de samenwerking ook een nieuwe retailtak, want The Tosti Club heeft elf zelfstandige vestigingen in steden als Rotterdam, Breda, Nijmegen en Middelburg.

Lees bericht

Eerste Asda On the Move tankshop van EG Group open

Petrol - EG Group heeft deze week in Groot-Brittannië de allereerste tankshop volgens de Asda On The Move formule geopend. De Esso-locatie ligt in Walsall aan de M6 ten noorden van Birmingham. Eind oktober gaan er nog twee gemakslocaties van het nieuwe format open, zo laat Debra Lees, senior director corporate strategy and partnerships van Asda weten.

Lees bericht

Corona heeft weinig invloed op veilingprijzen tankstations

Veiling - De huurrechten van de tankstations langs de Nederlandse snelwegen lijken niet echt te hebben te lijden onder de coronaperikelen. Afgelopen woensdag werden de huurrechten van 29 tankstations voor 15 jaar geveild voor bedragen die niet echt onder deden voor bedragen van eerdere veilingen.

Lees bericht


AH to go meest populaire shop onderweg

Onderzoek -  Meer dan vier op de tien consumenten (43%) die weleens onderweg eten en drinken kopen doen dit bij AH to go. Hiermee is het gemaksconcept de meest bezochte on the move shop. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een online onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Lees bericht

Spar gaat met de 1-persoonswinkel varen in Friesland

Formulenieuws – Spar hoopte het al bij de presentatie van de 1-persoonswinkel dat het concept in een zeecontainer ging varen. Gisteren werd de presentatie gehouden van de eerste varende Spar-winkel in Nederland. Van 14 tot en me 19 juli gaat de winkel varend on tour in Friesland met tussenstops in Leeuwarden, Woudsend en Franeker.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid