EG Group neemt fors belang in Britse supermarktketen Asda


Buitenland - Het Amerikaanse Walmart, de grootste supermarktketen ter wereld, heeft zijn meerderheidsbelang in de Britse supermarktketen Asda verkocht voor €7,5 mrd. Nieuwe eigenaren zijn de Britse broers Mohsin en Zuber Issa en durfinvesteerder TDR Capital.

De Issa-broers zijn eigenaar van de EG Group, exploitant van tankstations van Esso, Texaco en Firezone. Maar daarnaast bezitten de broers in Europa en Amerika tal van gemaksketen, zoals Cumberland Farms en conveniencestores van Kroger. In Nederland werkt de EG Group samen met de combinatie Esso en Spar en exploiteert het bedrijf bij zo’n 200 tankstationslocaties de Spar Express-formule.

De overname Van Asda betekent dat de keten weer deels Brits wordt. Asda is de op twee na grootste supermarktketen van het VK, na marktleider Tesco en Sainsbury's. De overname zorgt niet voor een breuk tussen beide bedrijven, want ze blijven commercieel samenwerken.

Mohsin en Zuber Issa hebben samen met TDR Capital aangegeven fors te willen investeren in de keten. Het zou gaan om een bedrag van meer dan €1 mrd. De winkels gaan zich meer richten op e-commerce en gemak met een prijsniveau dat de strijd aan kan met de discounters Lidl en Aldi.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSPAR opent tijdelijke winkel in Beekse Bergen

Leisure  – SPAR opent op Beekse Bergen een tijdelijke winkel. De tijdelijke locatie is noodzakelijk nadat een brand in het hoofdgebouw van het vakantiepark in Hilvarenbeek in juni ook de SPAR enjoy winkel van Peter en Leny den Haag in de as legde.

Lees bericht

De EG Group opent tweede REWE Express in München

Buitenland – De EG Group, eigenaar van verschillende internationale convenienceketens, heeft de tweede van in totaal vier pilot REWE Express-winkels in Duitsland geopend. De conveniencestore is net als de eerste locatie gevestigd in München, alleen deze keer niet in combinatie met een tankstation.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid