EG Group neemt Britse fastfoodketen Leon over


Leon-locatie op Schiphol

Overname – De EG Group, een internationale exploitant van tankstations en enkele andere foodformules, heeft recent de Britse fastfoodketen Leon Restaurants overgenomen. De winkelketen, die zich onderscheidt als de gezonde fastfoodketen is door de Britse broers Mohsin en Zuber Issa overgenomen voor £100 miljoen.

EG Group wil, na een grondige herijking van de formule, vanaf 2022 met 20 locaties per jaar groeien. Daarnaast wil het bedrijf de producten van Leon op de markt brengen via de eigen gemakswinkels. De Issa-broers zijn ook eigenaar van de Britse supermarktketen Asda Group Ltd.

De EG Groep staat bekend om het beheer van tankstations en conveniencestores wereldwijd. Er zijn samenwerkingen met (inter)nationale merken binnen de brandstof en retail zoals BP, ESSO, Shell, Burger King, Carrefour, Délifrance, KFC, SPAR, Starbucks en Subway. Leon wordt aan dat rijtje nu toegevoegd.

In Nederland zijn de winkels van Leon terug te vinden op Schiphol, Utrecht Centraal en Rotterdam. Deze vier locaties worden geëxploiteerd door HMSHost. HMSHost verzorgt ook een aantal buitenlandse Leon-vestingen op luchthavens.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Eerste foto’s van ESSO-tankstation De Ruyven met KFC

Petrol – Vandaag opende de eerste ESSO-tankstation van de EG Group met daarin een vestiging van een KFC-restaurant. De locatie De Ruyven aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag was sinds vorige week al wel open met de Go Fresh- en het Spar-assortiment, maar het fastservice restaurant met drive trhu was nog gesloten. Tot vandaag.

Lees bericht
Eerste Asda On the Move tankshop van EG Group open

Petrol - EG Group heeft deze week in Groot-Brittannië de allereerste tankshop volgens de Asda On The Move formule geopend. De Esso-locatie ligt in Walsall aan de M6 ten noorden van Birmingham. Eind oktober gaan er nog twee gemakslocaties van het nieuwe format open, zo laat Debra Lees, senior director corporate strategy and partnerships van Asda weten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid