EG Group neemt Britse fastfoodketen Leon over


Leon-locatie op Schiphol

Overname – De EG Group, een internationale exploitant van tankstations en enkele andere foodformules, heeft recent de Britse fastfoodketen Leon Restaurants overgenomen. De winkelketen, die zich onderscheidt als de gezonde fastfoodketen is door de Britse broers Mohsin en Zuber Issa overgenomen voor £100 miljoen.

EG Group wil, na een grondige herijking van de formule, vanaf 2022 met 20 locaties per jaar groeien. Daarnaast wil het bedrijf de producten van Leon op de markt brengen via de eigen gemakswinkels. De Issa-broers zijn ook eigenaar van de Britse supermarktketen Asda Group Ltd.

De EG Groep staat bekend om het beheer van tankstations en conveniencestores wereldwijd. Er zijn samenwerkingen met (inter)nationale merken binnen de brandstof en retail zoals BP, ESSO, Shell, Burger King, Carrefour, Délifrance, KFC, SPAR, Starbucks en Subway. Leon wordt aan dat rijtje nu toegevoegd.

In Nederland zijn de winkels van Leon terug te vinden op Schiphol, Utrecht Centraal en Rotterdam. Deze vier locaties worden geëxploiteerd door HMSHost. HMSHost verzorgt ook een aantal buitenlandse Leon-vestingen op luchthavens.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

EG Group opent supermarkt in Blackburn

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

Lees bericht

Erasmus MC doet gezonde voedingspilot met Health Food Wall

Zorg - De eerste Health Food Wall is nog altijd te zien op Schiphol. Sterker nog: het contract is net verlengd. Maar verder leek het een beetje stil rondom de vendingautomaat met gezonde producten. Totdat Erasmus MC in Rotterdam zich meldde met de installatie van vier automaten als pilot voor een periode van zes maanden.

Lees berichtSchiphol opent eerste self-service winkel op Schiphol Plaza

Luchthavenshop – Luchthaven Schiphol heeft vrijdag op Schiphol Plaza de eerste self-service winkel, onder de naam Gate 24/7, geopend. De winkel bestaat uit tien verschillende verkoopautomaten, met een divers assortiment. Het assortiment is afkomstig van acht winkeliers die al gevestigd zijn op Schiphol Plaza.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid