EG Group neemt Britse fastfoodketen Leon over


Leon-locatie op Schiphol

Overname – De EG Group, een internationale exploitant van tankstations en enkele andere foodformules, heeft recent de Britse fastfoodketen Leon Restaurants overgenomen. De winkelketen, die zich onderscheidt als de gezonde fastfoodketen is door de Britse broers Mohsin en Zuber Issa overgenomen voor £100 miljoen.

EG Group wil, na een grondige herijking van de formule, vanaf 2022 met 20 locaties per jaar groeien. Daarnaast wil het bedrijf de producten van Leon op de markt brengen via de eigen gemakswinkels. De Issa-broers zijn ook eigenaar van de Britse supermarktketen Asda Group Ltd.

De EG Groep staat bekend om het beheer van tankstations en conveniencestores wereldwijd. Er zijn samenwerkingen met (inter)nationale merken binnen de brandstof en retail zoals BP, ESSO, Shell, Burger King, Carrefour, Délifrance, KFC, SPAR, Starbucks en Subway. Leon wordt aan dat rijtje nu toegevoegd.

In Nederland zijn de winkels van Leon terug te vinden op Schiphol, Utrecht Centraal en Rotterdam. Deze vier locaties worden geëxploiteerd door HMSHost. HMSHost verzorgt ook een aantal buitenlandse Leon-vestingen op luchthavens.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht


Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid