EG Group vervangt LEON bij ‘Texaco Honswijck’ voor Gyros Bar


Sinds de opening is het al behoorlijk druk bij de Go Fresh Gyros Bar

Petrol – De EG Group heeft deze week bij Texaco Honswijck aan de A1 bij Muiden het LEON-fastfoodconcept ingeruild tegen het horecaconcept Go Fresh Gyros Bar. Deze gloednieuwe formule staat voor het bestaande Go Fresh merk, maar dan met producten gebaseerd op de Griekse keuken.

Volgens de EG Group voldoet het concept Go Fresh Gyros Bar beter aan de wensen van de automobilist. Het format heeft dan ook een veel duidelijkere horecafunctie. LEON is een concept dat zich wil onderscheiden met gezonde producten, maar de vraag is of de Nederlandse automobilist daarop zit te wachten. Bovendien geniet LEON in Nederland vooralsnog een geringe naamsbekendheid. In tegenstelling tot Engeland, waar de formule in Londen en andere steden op vrijwel elke hoek van de straat is terug te vinden en ook zeer populair is bij een relatief jonge doelgroep.

Traffic

De EG Group heeft LEON in april 2021 overgenomen en wil met de formule ook in Nederland aan de slag. In ons land  heeft LEON locaties op Schiphol, Rotterdam CS en Utrecht CS. Locaties met veel traffic langs de deur. De locatie bij Texaco Honswijck was de eerste vestiging binnen een tankstationlocatie. Het aanbod van LEON blijkt nu toch minder aan te slaan bij de reiziger en wellicht is ook het aantal bezoekende klanten aan een tankstation te laag voor een goede exploitatie van een formule.

Snelheid

Go Fresh Gyros Bar heeft een beperkt assortiment aan pita broodjes, pie’s, bowls en loaded fries, maar wel producten die allemaal met een Griekse twist worden aangeboden. Door te werken met een overzichtelijk aanbod aan producten kunnen medewerkers, ook op de drukke momenten, gasten aan de balie toch snel afhandelen.

Meer formules

Texaco Honswijck in Muiden telt nu naast de Go Fresh Gyros Bar-formule, ook een tweetal Lavazza koffiepunten, een Go Fresh Bakery en een Dunkin’ coffee en donuts-counter.

Bron: @FoodClicks

Locatie Texaco Honswijck in Muiden telt verschillende foodformats
Gasten kunnen laten weten wat zij van de producten vinden
Go Fresh Gyros Bar op de plek waar voorheen LEON was gevestigd
Op grote schermen is het menu eenvoudig te lezen alvorens te bestellen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste onbemande REWE Pick&Go winkel geopend

Buitenland – De Duitse supermarktorganisatie REWE heeft na het openen van twee hybride testwinkels in Keulen en Berlijn, nu ook de eerste volledig onbemande REWE Pick&Go geopend. In de winkel aan de Karlstraße in München kunnen klanten winkelen zonder fysiek af te hoeven rekenen.

Lees bericht


EG Group opent supermarkt in Blackburn

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

Lees bericht

Lekkerland-divisie CRS ontwikkelt Foodservice Wall

Petrol - Convenience Retail Solutions, de recent opgerichte divisie van Lekkerland, heeft voor de tankstationlocaties zonder bakery, of met een beperkt foodservice assortiment, de Foodservice Wall ontwikkeld. De 'wall' is modulair opgebouwd en kan afhankelijk van de tankshop worden vergroot of verkleind.

Lees bericht

Richard Krajicek eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck

Petrol – De allereerste LEON-locatie langs de snelweg is donderdagochtend geopend langs de A1 bij Muiden. In het Texaco-tankstation Honswijck van de EG Group zit naast het natuurlijke Britse fastfoodconcept LEON dat werd geopend, ook een Go Fresh Bakery en Spar Express. De eerste klant van LEON was – toevallig – voormalig toptennisser en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

Lees bericht


EG Group opent ‘Texaco foodcourt’ Honselersdijk

Petrol – De opening stond gepland half december, maar dinsdag was het zover; op bedrijventerrein Elsenbosch bij Honselersdijk heeft de EG Group haar nieuwste Texaco-tankstation geopend. Niet als standalone, maar in combinatie met verschillende foodformules. Formules die door de EG Group worden gerund.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid