Eigen horecalocatie van Center Parcs op Zuiderzoet


Voor het eerst in dertien jaar gaat Center Parcs weer zelf een restaurant in Nederland beheren / Foto bij: Renaat Nijs

Leisure – Vakantieparkorganisatie Center Parcs gaat voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland beheren. Het restaurant komt op het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde.

De inrichting, het horecaconcept, de bouw en de branding is verzorgd door ontwerpbureau Creneau International. Het bedrijf ontwerp interieurs die aansluiten bij het karakter en gedachtengoed van de opdrachtgevers. Rik Goedkoop, general manager bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde: “Ik ben blij dat deze bijzondere plek - een stukje gewonnen polderland in Flevoland - zo mooi terugkomt in het duurzame interieur.” Hij prijst daarnaast de samenwerking met Creneau, die soepel verliep omdat Creneau zelf ook restaurants uitbaat.

Exploitatie

Voor Center Parcs is het beheren van een eigen horecalocatie weer nieuw. Het vakantiebedrijf heeft de horeca al jaren uitbesteed aan Albron. Restaurant Zuiderzoet past zo goed bij het park, volgens Goedkoop, dat een eigen exploitatie logisch is. De jachthaven, de beachclub en het restaurant bevinden zich naast het park en bovendien verzorgde Center Parcs de verhuur van de appartementen in de haven al.

Dans

Voor de inrichting ontwikkelde Goedkoop en collega’s een kader-concept. ‘Daarop kwam Creneau met het thema Dance between Water and Land waarmee het ontwerp de locatie - ingepolderd land - weerspiegelt, en dat zie je overal in terug. Verder drong Creneau aan op een duurzaam ontwerp. Goedkoop: ‘Dat heeft er bijvoorbeeld in geresulteerd in dat bijna 80 procent van het oude meubilair zoals tafels en stoelen is hergebruikt of aangekocht uit andere restaurants die dicht gingen. Alles opnieuw gezandstraald en gebeitst. Verder komt het duurzame karakter ook terug in de materiaalkeuze zoals een klimaatpositieve vloer waarin bijvoorbeeld recycled plastic is verwerkt, duurzaam plaatmateriaal en de Led-verlichting.

Bron: Center Parcs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRestaurant Beluga Maastricht gered van faillissement

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Lees bericht


FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht


Naam Roompot verdwijnt en wordt Landal

Leisure - De naam Roompot voor de vakantieparken verdwijnt uit Nederland. De parken gaan voortaan verder onder de naam Landal. Verder verhuist het hoofdkantoor van Roompot in Goes naar Amsterdam en krijgt Landal na de zomer een nieuwe uitstraling.

Lees bericht

Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht

Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid