Steeds meer Lekkerland-wagens met eigen ICS-koelsysteem


Logistiek – Lekkerland breidt het aantal vrachtwagen met het eigen Intelligent Cooling System (ICS) verder uit. Dit koelsysteem zorgt er voor dat de temperatuur van de te leveren producten in de vrachtwagens tijdens de bezorging te allen tijde op peil blijft.

“Van Lekkerlands grote vrachtwagens en trekker-opleggercombinaties is nu ruim 50% uitgerust met het ICS”, aldus Gerard Montijn, Fleet Manager Lekkerland. De groothandel begon met het eigen koelingssysteem omdat geconstateerd werd dat de vrachtwagen steeds kortere routes gingen afleggen, maar de stops wel langer gingen duren. Hierdoor was er minder tijd om de lading gekoeld te houden. Die constateringen brachten Lekkerland er toe om niet alleen tijdens het rijden te koelen, maar ook tijdens het stilstaan. Montijn: “We zochten een slimme oplossing waarbij we zorgen dat de koelinstallatie zijn capaciteit zo efficiënt mogelijk verdeelt tussen koeling en diepvries op het moment dat wij bij een klant lossen.”

Dat werd het Intelligent Cooling System. De vrachtwagen na 2014 krijgen het systeem standaard ingebouwd. Dat levert een extra voordeel op. Montijn: “Deze nieuwere vrachtwagens zijn voorzien van een relatief schone en duurzamere Euro 6-motor. Het koelsysteem wordt aangedreven door deze zuinige motor en niet door een aparte motorgenerator.” Het ICS koelt de vrachtwagencompartimenten volledig automatisch, voor alle compartimenten.

Laadpaal

Montijn: “Wanneer er bij het laden en lossen (zij)deuren van compartimenten worden geopend, weet het ICS dat er in dat compartiment tijdelijk niet gekoeld mag worden. We willen immers voorkomen dat de koude lucht eruit geblazen wordt en de warme lucht erin gezogen. Op deze manier wordt er een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaard. En omdat elk compartiment apart kan worden geopend, blijft de rest van de vrachtwagen voortdurend koel.” En staat de vrachtwagen in de buurt van een laadpaal? Dan kan het ICS volledig elektrisch aangestuurd worden, zonder dat de motor blijft draaien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsTaco Mundo en Lekkerland gaan meerjarige samenwerking aan

Samenwerking - Mexicaanse restaurantformule Taco Mundo (Mexican Delivery) en convenience groothandel Lekkerland gaan een meerjarige overeenkomst aan. Lekkerland gaat vanaf 1 maart 2020 de totale logistieke dienstverlening verzorgen van het food- en non-foodassortiment van de inmiddels bijna 30 Taco Mundo vestigingen in Nederland. Tom Filippini, oprichter van Taco Mundo: “Wij zochten een logistieke partner voor de lange termijn die kon voldoen aan onze...

Lees bericht

Lekkerland zet fors in op gezond en duurzaamheid

Beurzen – Lekkerland wil meer inspelen op de gezondheid van de on-the-go-reiziger en ook meer aandacht schenken aan duurzaamheid. De groothandel uit Son is daarvoor een samenwerking gestart met Boerschappen en Soupalicious. Op de aanstaande TankstationVakbeurs op woensdag 6 en donderdag 7 november in Houten laat Lekkerland de mogelijkheden zien waarmee het bedrijf wil inspelen op de consumentenbehoefte naar duurzaamheid en gezond eten....

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid