Eigenaar BackWerk koopt Duitse convenienceketen Back-Factory


Het interieur van een Back-factory-locatie in Duitsland / Foto bij: Valora

Overname – Eigenaar van de BackWerk-formule in Nederland, de Valora Group neemt als onderdeel van de aangekondigde groeistrategie, de 80 verkooppunten over van de in Duitsland gevestigde convenienceketen Back-Factory.

Met de overname van Back-Factory versterkt de Valora Group haar kernactiviteiten op het gebied van foodconvenience. Bovendien betekent de overname een aanzienlijke versterking van de positie van de groep in de Duitse binnensteden.

Valora neemt de franchisefomule Back-Factory over van Harry-Brot, een grote bakkerijfabrikant in Duitsland, die de eerste locatie in Bielefeld, zo'n 20 jaar geleden startte. De Back-Factory-keten realiseerde in 2019 een omzet van ongeveer 80 miljoen euro. De overname zal naar verwachting op 1 november 2021 worden afgerond.

500 verkooppunten

De Valora Group uit Zwitserland telt met de aanwinst van Back-Factory en de eigen formules BackWerk en Ditsch in Duitsland zo’n 500 verkooppunten. In Nederland telt BackWerk zo’n 30 locaties, maar daar komen binnenkort nog zes city-locaties bij. Door de samenwerking met HMSHost, die de Broodzaken op de Nederlandse treinstations als franchisenemer wil gaan ombouwen naar de BackWerk-formule, komen daar nog eens bijna 30 locaties bij.

(Lees daarover meer in de aankomende editie van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecasector richt platform op in strijd tegen personeelscrisis

Horecaplatform – Partners uit verschillende hoeken van de horeca sector richten gezamenlijk het platform mijnhorecabaan.nl op. Onder andere HMSHost International, Heineken, Coca Cola, Vrumona, McDonald’s, Restaurant Company Europe, Bidfood en Bram Ladage slaan de handen ineen om de nationale personeelscrisis aan te pakken.

Lees bericht


Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Lees bericht

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees berichtBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid