Eigenaar BackWerk koopt Duitse convenienceketen Back-Factory


Het interieur van een Back-factory-locatie in Duitsland / Foto bij: Valora

Overname – Eigenaar van de BackWerk-formule in Nederland, de Valora Group neemt als onderdeel van de aangekondigde groeistrategie, de 80 verkooppunten over van de in Duitsland gevestigde convenienceketen Back-Factory.

Met de overname van Back-Factory versterkt de Valora Group haar kernactiviteiten op het gebied van foodconvenience. Bovendien betekent de overname een aanzienlijke versterking van de positie van de groep in de Duitse binnensteden.

Valora neemt de franchisefomule Back-Factory over van Harry-Brot, een grote bakkerijfabrikant in Duitsland, die de eerste locatie in Bielefeld, zo'n 20 jaar geleden startte. De Back-Factory-keten realiseerde in 2019 een omzet van ongeveer 80 miljoen euro. De overname zal naar verwachting op 1 november 2021 worden afgerond.

500 verkooppunten

De Valora Group uit Zwitserland telt met de aanwinst van Back-Factory en de eigen formules BackWerk en Ditsch in Duitsland zo’n 500 verkooppunten. In Nederland telt BackWerk zo’n 30 locaties, maar daar komen binnenkort nog zes city-locaties bij. Door de samenwerking met HMSHost, die de Broodzaken op de Nederlandse treinstations als franchisenemer wil gaan ombouwen naar de BackWerk-formule, komen daar nog eens bijna 30 locaties bij.

(Lees daarover meer in de aankomende editie van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHMS-Host opent eerste BackWERK-locatie op Utrecht CS

Formulenieuws – Dit weekend opende de eerste BackWERK-locatie die door HMSHost geëxploiteerd gaat worden op Utrecht CS. Beide partijen sloten eerder een overeenkomst om de voormalige Boordzaken en de TRECK-locaties om te bouwen naar BackWERK. Het is tevens de eerste locatie met digitale schermen.

Lees bericht
EG Group neemt Britse fastfoodketen Leon over

Overname – De EG Group, exploitant van tankstations en enkele andere foodformules, heeft recent de Britse fastfoodketen Leon Restaurants overgenomen. De winkelketen, die zich onderscheidt als de gezonde fastfoodketen is door de Britse broers Mohsin en Zuber Issa overgenomen voor £100 miljoen (116 miljoen euro).

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid