Ekomenu start samenwerking met LikeMeat


Steeds meer vraag naar plantbased bij Ekomenu

Samenwerking – De biologische maaltijdbox aanbieder Ekomenu start een samenwerking met het plantaardige voedingsmerk LikeMeat, omdat steeds meer mensen kiezen voor het minderen in eten van dierlijke producten.

Ekomenu biedt al vijf jaar biologische maaltijdboxen aan om gezonde gerechten te koken, afgestemd op individuele eetwensen. Nu steeds meer Nederlanders kiezen voor het eten van niet-dierlijke producten, gaat het bedrijf samenwerken met het voedingsmerk LikeMeat om een volgende stap te kunnen etten in het aanbieden van een plantaardig aanbod. De eerste Ekomenu maaltijd, die vanuit de samenwerking is samengesteld, is een gerecht met de Like Chicken Bites.

Verscheidenheid

Bij de maaltijden van Ekomenu staat de verscheidenheid centraal. Daarom biedt de maaltijdbox de aanbieder verschillende opties voor leefstijlen en eetwensen, maar is die wel altijd biologisch. Door de toenemende populariteit van vegetarisch en plantaardig eten wordt ook hierin een ruim assortiment aangeboden. Zo is van de 25 verschillende maaltijden die wekelijks onder de keuzes voor consumenten vallen, ruim de helft geschikt voor vegetariërs en vegans. “Al ruim 40% van onze klanten kiest voor vegetarisch of plantaardig en we verwachten dat dit de komende jaren met het oog op gezondheid, dierenleed en milieu alleen nog maar verder zal stijgen”, aldus Marjolein de Vlaam, chef en oprichter van Ekomenu.

Groei

Sinds kort staat de eerste maaltijd met een biologisch product van LikeMeat op het keuzemenu voor klanten van de maaltijdbox aanbieder die bij bestelling in de week van 2 mei bezorgd zullen worden. “We vinden het heel mooi om te zien dat zoveel klanten van Ekomenu al kiezen voor vegetarische of plantaardige maaltijden. Met de producten van LikeMeat hopen we bij te dragen aan de groei van dit aantal. Ekomenu is ideaal voor personen die minder vlees willen eten, maar niet goed weten hoe zij dit moeten aanpakken. Met de maaltijdboxen kan iedereen op gemakkelijke wijze kennismaken met hoe lekker plantbased kan zijn”, aldus Mick van Ettinger, General Manager Benelux van LIVEKINDLY Collective.

Bron: Ekomenu/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHealth Food Wall en LIVEKINDLY slaan handen ineen

Samenwerking - Health Food Wall, met de slimme fridges voor openbare ruimten, slaat de handen in een met plantaardige multinational LIVEKINDLY Collective. De samenwerking betekent dat het assortiment binnen de fridges wordt uitgebreid met de plant-based producten van Oumph! en LikeMeat.

Lees bericht
Maaltijdboxen in 2 jaar gemiddeld 6% gestegen

Analyse - Maaltijdboxen zijn de afgelopen twee jaar met gemiddeld 6 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Foodboxen.nl. Het bedrijf deed onderzoek naar de prijzen omdat de prijzen voor levensmiddelen als gevolg van inflatie flink aan het stijgen zijn.

Lees bericht

‘Climate Neutral Certified’-keurmerk voor Simon Lévelt

Koffie - Speciaalzaak Simon Lévelt heeft een belangrijk duurzaamheidsdoel behaald: sinds afgelopen maand is al hun koffie ‘Climate Neutral Certified’. Dit klimaatneutrale keurmerk garandeert dat een organisatie alle mogelijke maatregelen neemt om CO2-uitstoot te verminderen en de rest te compenseren. De stip op de horizon is daarbij zero emission in 2050.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid