Ekoplaza en Marqt in pilot van start als Ekoplaza Foodmarqt


Ekoplaza Foodmarqt aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam / Foto bij: Udea

Formulenieuws - Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en gaan een pilotwinkel openen onder de naam  Ekoplaza Foodmarqt. Zaterdag 21 mei wordt de eerste locatie geopend aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

“Met Marqt redden we in 2019 een prachtig en sterk merk van de ondergang. Een merk vol duurzame idealen voor de noodzakelijke veranderingen van onze voedselketen. Daarom passen ze ook zo goed bij ons”, stelt CEO, Erik Does van groothandel Udea, waartoe de formules van Ekoplaza en Marqt behoren. “De sterke kanten van Marqt zie je terug in het nieuwe klimaatvriendelijke winkelconcept: verse vis op ijs, biokip aan het spit, vers klaargemaakte salades en maaltijden. Naast een plek voor een kopje koffie, een bereidingstip en een lekker recept is Foodmarqt een winkel voor thuiskoks die graag verse producten willen voelen en proeven.”

100% biologisch

Achter de schermen werkte het team van Ekoplaza twee jaar lang hard aan het assortiment. Het assortiment van Marqt was duurzaam, met 35% biologische producten. Inmiddels is het hele assortiment 100% biologisch, behalve het water, zout en de producten uit de zee.“Onderzoek wijst uit dat retailers en merken die duurzaamheid omarmen en de consument positieve keuzes bieden, relevanter zijn dan ooit”, aldus Does. “In antwoord op de zorgen die Amsterdammers hebben over klimaat en natuur, biedt ons beloningsprogramma ‘Ekovrienden’ klanten praktische handvatten om via hun boodschappen te investeren in een gezondere wereld voor de generaties na ons. Zo kunnen klanten de punten die zij verdienen met hun boodschappen eventueel doneren aan lokale bioboeren. Mooi om te delen is dat elk gedoneerd punt 1m3 biodiversiteit oplevert.”

Bron: Udea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAK teelt zwarte en witte bonen van Hollandse bodem

Duurzaamheid - HAK heeft dit jaar voor het eerst stazakken en potten met zwarte en witte bonen van Nederlandse grond in de schappen. De bonen worden doorgaans geteeld op het Amerikaanse continent. De teelt is onderdeel van een groeiend experiment om meer ‘exotische’ bonen in Nederland te telen.

Lees bericht


Aandeel duurzaam in voedselbestedingen daalt licht

Analyse - Het aandeel duurzaam voedsel in de voedselbestedingen is licht gedaald naar 18%. In 2021 was dit aandeel nog 19%. De belangrijkste oorzaken van deze daling zijn de verschuiving van de consumentenvraag van de detailhandel terug naar de foodservice (horeca en catering, zorginstellingen en recreatie), COVID-19 en de stijgende prijzen van voedsel.

Lees bericht

Nicole Freid opvolger CEO Timo Hoogeboom bij NGG&F en HAK

Benoeming – Nicole Freid, nu verantwoordelijk voor Marketing en Innovatie bij HAK, volgt per 1 september Timo Hoogeboom op als CEO bij Neerlands Glorie Groenten & Fruit (NGG&F) en HAK. Hoogeboom en Freid werkten het afgelopen decennium al samen aan de langetermijnstrategie van HAK.

Lees bericht

VriesVers Platform benoemt twee nieuwe bestuursleden

Benoeming – Het VriesVers Platform heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd. Tot het huidige VVP-bestuur treden toe Jorg Brouwer (Iglo Nederland) en Wouter Smits (Albert Heijn). VriesVers Platform ziet zich als platform in om het imago rond vriesverse producten te verbeteren.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid