Emirates serveert gerechten in combinatie met Moët & Chandon


De gerechten zijn samengesteld door Moët & Chandon’s chef-kok Jean Michel Bardet en Emirates' Vice President of Culinary Design Doxis Bekris

Inflight  – 18 nieuwe gerechten zijn er op het menu gezet voor de Emirates Business Class-reizigers, die daarmee een nieuwe inflight ervaring krijgt volgens de luchtvaartmaatschappij. De gerechten zijn samengesteld door Moët & Chandon’s chef-kok Jean Michel Bardet en Emirates' Vice President of Culinary Design Doxis Bekris. Elk van de nieuwe gerechten is gecombineerd met een exclusieve champagne.

De 18 nieuwe voorgerechten en hoofdgerechten worden vanaf mei 2025 op geselecteerde routes aan boord gelanceerd. Samen met het Maison de Moët & Chandon in Frankrijk werkten Emirates-meesterkoks meer dan een jaar aan het menu volgens een toelichting. Met de beste ingrediënten creëerden de bekroonde chefs verfijnde gerechten van culinair topniveau. Alles kan op schaal gemaakt worden en voldoet zo aan de eisen van 's werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij, die 149 maaltijden per minuut serveert en in totaal meer dan 77 miljoen maaltijden per jaar serveert.

Nieuwe culinaire creaties

Onder de nieuwe gerechten vallen voorgerechten zoals gepocheerde sint-jakobsschelpen geserveerd met groene meloen, geblancheerde kumquat, citroengel en geroosterde amandelen. Dit voorgerecht wordt gecombineerd met Moët & Chandon Grand Vintage 2016, waarbij de smaken van de gezouten sint-jakobsschelpen en de cuvée elkaar perfect aanvullen. Groene meloen en kumquat versterken het bouquet van de champagne, terwijl het contrast van de basilicum voor de finishing touch zorgt, aldus de omschrijving van Emeriates.

De nieuwe creaties omvatten ook veganistische gerechten, zoals zijden tofu. Ook bij de nieuwe hoofdgerechten combinaties zoals geroosterde eend geserveerd met gestoofde aubergine en kikkererwten met raz el hanout-gekruide couscous-jus en cherrytomaatjes, gecombineerd met Moët & Chandon Rosé Impérial. 

Culinair topniveau

Gedurende het jaar van ontwikkeling werkten de chefs in Frankrijk en Dubai nauw samen. Terwijl sterrenchef Jean Michel werd uitgedaagd om de smaakprofielen van gerechten op innovatieve wijze te combineren met de exclusieve champagnes, ging het Emirates-team aan de slag om ervoor te zorgen dat de gerechten op grote schaal kunnen worden bereid voor de wereldwijde bestemmingen.

Emirates heeft al 33 jaar een samenwerking met Moët Hennesey.

Bron: Moët & Chandon/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Nieuwe vestiging Par Hasard combineert frites met champagne

Formulenieuws – De nieuwe locatie van friterie Par Hasard Hoofddorpplein in de Amsterdamse Schinkelbuurt gaat de verkoop van huisgemaakte frites combineren met Bourgondische Limburgse wijnen en champagne. Na een rigoureuze verbouwing is het pand omgetoverd naar een locatie waar gasten terecht kunnen voor lunch, borrel en diner. Maandag 10 juni is de opening. Par Hasard Hoofddorpplein beschikt over een eetcafé, friterie met...

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid