Emotionele opening Hanos Hengelo'


Groothandels - Hanos heeft maandag aan de John Maynard Keynesstraat in Hengelo een spiksplinternieuwe vestiging geopend. Het is de 27e locatie van de horecagroothandel in Nederland. Hanos vestigt zich hiermee volgens sommige horecaondernemers ‘eindelijk’ in Twente. Voorheen leverde Hanos alle producten vanuit de locatie in Apeldoorn. Bekend Twente was daarom uitgelopen om de openingshandeling door Ria van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst, samen met burgemeester Schelberg van Hengelo bij te wonen. Onder toeziend oog van presentatrice en slagersonderneemster Nicolette van Dam werd bij de gelegenheid ook nog een cheque van 25.000 euro geschonken aan de wensambulancedienst in het oosten van het land. De 20.000 vierkante meter grote vestiging is voor de culinaire specialist een echte ontdekkingstocht. Zeker op het gebied van AGF, wijn en vlees heeft Hanos vol doorgepakt. Het biedt dan ook een assortiment dat zowel breed als diep is. Uiteraard moet het zich de komende maanden allemaal nog uitkristalliseren, maar de groothandel laat in de nieuwste vestiging in Hengelo meer dan ooit tevoren zien wat het in huis heeft. Nieuwe vleesafdeling De vleesafdeling is niet alleen opgebouwd naar de kwaliteit van het vlees, maar ook naar herkomst. Zo kan de inkoper van Japans, Braziliaans of Iers rundvlees selecteren naar ras, fokprogramma of naar streekrunderen. Ook het geportioneerde verpakte vlees, in verpakkingen van twee of per vier stuks, kent een logische opbouw voor de horeca-inkoper in prijs en kwaliteit. Op die manier kan elke inkoper van high end-horeca tot casual dining de juiste vleeskwaliteit selecteren. Opvallend bij de opening was ook de aandacht die de streekproducten kregen. Veel regionale aanbieders waren prominent in de schappen terug te vinden. Twente kent van origine een aantal typische streekproducten en -gerechten zoals balkenbrij en Twentse krentenwegge. Die waren uiteraard terug te vinden, maar ook lokale producenten in snacks, mushrooms, wijn en brood. Hanos heeft wat dat betreft niet alleen de tijd genomen om zich te vestigen in Twente, maar ook gekeken naar de lokale wensen van de horecabedrijven. Dik Wessels Bij de opening werd ook nog stil gestaan bij het overlijden van Hanos commissaris en ondernemer Dik Wessels. Gememoreerd werd dat Wessels, die nog wel de opening verrichte van de Hanos-locatie in Delft, er nu niet meer bij was. “Hij wilde deze locatie in Twente, die bijna in zijn achtertuin ligt, zo graag hebben, maar misschien kijkt hij mee”, aldus een geëmotioneerde mevrouw Van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst. Bron: @FoodClicks Groothandels - Hanos heeft maandag aan de John Maynard Keynesstraat in Hengelo een spiksplinternieuwe vestiging geopend. Het is de 27e locatie van de horecagroothandel in Nederland. Hanos vestigt zich hiermee volgens sommige horecaondernemers ‘eindelijk’ in Twente. Voorheen leverde Hanos alle producten vanuit de locatie in Apeldoorn. Bekend Twente was daarom uitgelopen om de openingshandeling door Ria van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst, samen met burgemeester Schelberg van Hengelo bij te wonen. Onder toeziend oog van presentatrice en slagersonderneemster Nicolette van Dam werd bij de gelegenheid ook nog een cheque van 25.000 euro geschonken aan de wensambulancedienst in het oosten van het land. De 20.000 vierkante meter grote vestiging is voor de culinaire specialist een echte ontdekkingstocht. Zeker op het gebied van AGF, wijn en vlees heeft Hanos vol doorgepakt. Het biedt dan ook een assortiment dat zowel breed als diep is. Uiteraard moet het zich de komende maanden allemaal nog uitkristalliseren, maar de groothandel laat in de nieuwste vestiging in Hengelo meer dan ooit tevoren zien wat het in huis heeft. Nieuwe vleesafdeling De vleesafdeling is niet alleen opgebouwd naar de kwaliteit van het vlees, maar ook naar herkomst. Zo kan de inkoper van Japans, Braziliaans of Iers rundvlees selecteren naar ras, fokprogramma of naar streekrunderen. Ook het geportioneerde verpakte vlees, in verpakkingen van twee of per vier stuks, kent een logische opbouw voor de horeca-inkoper in prijs en kwaliteit. Op die manier kan elke inkoper van high end-horeca tot casual dining de juiste vleeskwaliteit selecteren. Opvallend bij de opening was ook de aandacht die de streekproducten kregen. Veel regionale aanbieders waren prominent in de schappen terug te vinden. Twente kent van origine een aantal typische streekproducten en -gerechten zoals balkenbrij en Twentse krentenwegge. Die waren uiteraard terug te vinden, maar ook lokale producenten in snacks, mushrooms, wijn en brood. Hanos heeft wat dat betreft niet alleen de tijd genomen om zich te vestigen in Twente, maar ook gekeken naar de lokale wensen van de horecabedrijven. Dik Wessels Bij de opening werd ook nog stil gestaan bij het overlijden van Hanos commissaris en ondernemer Dik Wessels. Gememoreerd werd dat Wessels, die nog wel de opening verrichte van de Hanos-locatie in Delft, er nu niet meer bij was. “Hij wilde deze locatie in Twente, die bijna in zijn achtertuin ligt, zo graag hebben, maar misschien kijkt hij mee”, aldus een geëmotioneerde mevrouw Van der Horst, echtgenoot van Hanos-eigenaar Jan van der Horst. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Restaurant ’t Havenmantsje wint HANOS gouden koksmuts

Wedstrijd - Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025. Tijdens de finale van het NK Koken op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*.

Lees bericht



HANOS wil verduurzamen en niet alleen het assortiment

Groothandel – Achter de schermen is horeca groothandel HANOS volop bezig met het verduurzamen van het bedrijf. Maar omdat de groothandel niet zo vaak naar buiten treedt, is dat lang niet voor iedereen zichtbaar. Aileen Jones van HANOS en de groothandel zelf willen daarin verandering brengen. Waarom? Omdat je best mag laten zien wat je als bedrijf doet voor je klanten...

Lees bericht

Horesca Lieferink neemt Horesca Meppel over

Overname – Horesca Lieferink neemt alle aandelen over van Horesca Meppel B.V. Horesca Lieferink zal gevestigd blijven in Meppel en van daaruit de werkzaamheden continueren, zo laat Ronald Lieferink, eigenaar van Horesca Lieferink Groep, weten.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid