ENJAY overall winnaar Horecava Innovation Award 2022


Horecava Awards – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2022 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2022 is ENJAY. Het bedrijf won de prijs met een energie-terugwin systeem dat zorgt voor een lagere energierekening voor veel horecabedrijven. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos werd Ozarka, die met hun herbruikbare producten en gesloten circulair systeem een oplossing biedt in de strijd tegen afval.

De winnaars kwamen naar voren uit ruim 100 ingezonden innovaties. Doordat de horecabeurs Horecava in januari geen doorgang kon vinden, zijn de prijzen op een alternatieve wijze uitgereikt. De winnaars zijn thuis of op hun werkadres bezocht en kregen de prijs overhandigd uit handen van juryvoorzitter Hayk Simons. Hij deed de uitreiking voor het laatst. Na vele jaren zich als juryvoorzitter te hebben ingezet, neemt hij afscheid. Zijn werkzaamheden draagt hij over aan Puck Wilbers, die vanaf Horecava Innovation Awards 2023 de jury zal voorzitten.

Overige winnaars

Overall winnaar ENJAY was met het systeem van warmte wisseling ook winnaar in de categorie Equipment & Services. Winnaars in de andere categorieën zijn: Food & Beverage: d’Arta – Green Cuisine ‘easy Indian Summer (gezonde, plantaardige, koude salade); Concepts, Interior & Design: Sugo – Sugo Delivery & to go (franchise-pizzaconcept gebaseerd op visual branding en shop-in-shop); Digital, Apps & Social Media: Scanfie – Alles-in-1 bestelsysteem (Gasten kunnen met Scanfie zelf bestellen via een QR-code, waarbij de bestelling direct bij de bar of in de keuken uitkomt).

Karel Vos Award

De winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos Ozarka is gekozen uit alle inzendingen van deze editie. De Duurzaamheid Award is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van de Horecava Innovation Award. Ozarka is een gesloten circulaire systeem voor het verzamelen van verpakkingen.

Bron: Horecava@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Finalisten HANOS Gouden Koksmuts bekend

Wedstrijd - De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn Hotel Restaurant Het Roode Koper, Restaurant Flore, Restaurant Moustique en Passy Events. Zij werden gekozen tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam. Daar streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens de HORECAVA.

Lees bericht


Ook volgend jaar geen Horecava

Vakbeurzen - De organisatie achter Horecava heeft in overleg met de horecabranche besloten om de vakbeurs geen doorgang te laten vinden in 2022. De huidige situatie in de branche maakt de organisatie van een kwalitatief, fysiek evenement ondoenlijk en onwenselijk, zo laat de organisatie weten.

Lees bericht

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Vakbeurzen – De Horecava als beurs mag dan op het geplande moment niet doorgaan, de Horecava Innovation Award wel. Een jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid