Eten en drinken blijft toegestaan op attractieparken


Take-away bij Wildland

Leisure – Het bericht dat eten en drinken niet meer is toegestaan in attractieparken en dierentuinen als gevolg van een algemene noodverordening, wordt niet bevestigd door het ministerie van Algemene Zaken (AZ). Volgens het ministerie is een dergelijke maatregel niet afgekondigd en ook niet in voorbereiding.

Het bericht staat gemeld op de pretparkenwebsite Looopings, dat aangeeft dat de noodverordening door de parken zelf naar buiten is gebracht. Sommige pretparken geven ook aan in bezit te zijn van die noodverordening. Het ministerie dat over alle coronamaatregelen gaat, is evenwel niet bekend met een dergelijk besluit en geeft derhalve aan dat de uitgiftelocaties van eten en drinken binnen de attractieparken en dierentuinen gewoon open mogen blijven.

Enkele pretparken geven op hun website al wel aan dat in overleg met de veiligheidsregio’s is besloten dat de uitgifteloketten voor take-away gesloten moeten worden. Onder andere de attractieparken Wildlands Adventure Zoo Emmen, Blijdorp en DierenPark Amersfoort berichten hierover. Op deze informatie heeft Looopings ook haar berichtgeving gebaseerd. Het ministerie van Algemene Zaken geeft aan hiermee niet bekend te zijn.

Het sluiten van de take-aways in dierenparken en attractieparken zou ook opmerkelijk zijn, omdat die activiteit bij de normale horeca ook is toegestaan en geen directe aanleiding is voor meer besmettingen binnen de parken. Sluiting van de horecamogelijkheden zou alleen de aantrekkelijkheid van een dagje uit voor e consument verminderen. Het meenemen van eten en drinken vanuit huis zou, indien de take-away op de parken niet zou mogen, wel worden toegestaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


‘Terrassen langer open en doorstroomlocaties open’

Coronamaatregelen – Als de daling verder doorzet in de ziekenhuisopnames dan kunnen er per 19 mei een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Terrassen zouden dan weer langer open kunnen, de doorstroomlocaties mogen hun buitenactiviteiten weer opstarten en sporten voor grotere groepen is dan weer mogelijk.

Lees bericht

ABN AMRO verwacht dit jaar herstel vrijetijdseconomie

Leisure – De vrijetijdseconomie heeft een ongekend zwaar jaar achter de rug, maar vanaf de tweede helft van dit jaar treedt herstel op. Die verwachting noteert ABN AMRO in Sectorprognose Leisure 2021/2022. Maar zo waarschuwt de bank, het herstel verloopt moeizaam.

Lees berichtHoreca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid