Etenover.nl trekt op eerste dag 50.000 bezoekers


Initiatief – Op de eerste dag dat het non-profitplatform etenover.nl live ging werd de website al meer dan 50.000 keer bezocht. Elk uur melden zich meer aanbieders van producten, die gekocht kunnen worden door consumenten. Het platform is opgezet om leveranciers aan de horeca in staat te stellen hun onverkochte voorraden rechtstreeks aan consumenten aan te bieden.

De marktplaats is binnen enkele dagen opgezet door leveranciers, producenten, communicatiebureau Shoot My Food, inspiratieplatform Food Inspiration en netwerkorganisatie Foodservice Network uit Ede. Het platform is ook tijdelijk en ingericht voor de crisisperiode van dit moment. Veel leveranciers zaten op het moment van sluiting van de horeca met voorraden waarvoor in een keer geen bestemming meer was. Bovendien liggen hele productielijnen stil, terwijl er nog wel voorraden zijn. Door het platform kunnen nu leveranciers hun foodproducten aanbieden aan consumenten tegen een door hen zelf bepaalde prijs.

Horecakwaliteit

Geïnteresseerden kunnen op postcode zoeken naar een leverancier dicht in de buurt. De bestelling gebeurt online, het eten kan door de consument bij de producent worden opgehaald. Op die manier hebben consumenten de mogelijkheid horecakwaliteit t kopen rechtstreeks bij de leverancier en producent tegen schappelijke prijzen.

Het tijdelijke initiatief is bedoeld om de producenten en leveranciers in foodservice een handje te helpen: 95% van alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de aanbieder, 5% is om (een deel van) de out of pocket kosten te dekken. De initiatiefnemers vinden het immoreel als zij geld te verdienen aan de situatie.

Inmiddels heeft het platform mede door belangstelling van de NOS aanzienlijk meer bekendheid gekregen. En is het aantal bezoekers substantieel gegroeid

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: etenover.nl

Gerelateerd nieuws

Etenover.nl wil foodservicebedrijven helpen met omzet en voorraad

Initiatief - Verschillende producenten en leveranciers aan de foodservicesector starten samen met het communicatiebureau Shoot My Food, Food Inspiration en Foodservice Network het initiatief www.etenover.nl. Deze tijdelijk online marktplaats is ingericht om voedselverspilling bij de foodservicebedrijven tegen te gaan en de financiële schade van producenten te beperken.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid