Eurest chefs koken voor Rotterdammers met kleine beurs


Initiatief – Een aantal koks van cateraar Eurest staan sinds gisteren weer in de keuken. Dagelijks koken zij 200 maaltijden voor Stichting Isaak & de Schittering. Deze Rotterdamse stichting zet zich in voor armoedebestrijding.

Net als veel andere koks in de horeca, zaten ook deze koks van Eurest sinds 13 maart thuis. Normaal gesproken koken zij voor zo’n 700 medewerkers op het hoofdkantoor van Eneco. Desiree Dongelmans, Head of Facility & Real Estate bij Eneco; ‘Bij Eneco bouwen we aan duurzame relaties met onze partners en leveranciers. Dat betekent dat je in tijden zoals deze, waarin leveranciers het moeilijk hebben, met elkaar op zoek gaat naar creatieve oplossingen. Zo ontstond binnen Eneco het idee om de koks toch weer aan het werk te laten gaan door ze te laten koken voor een goed doel. Eurest omarmde dit idee direct.’

Ieder werkdag

Eneco doneert de maaltijden aan Stichting Isaak en de Schittering die ze in haar drie Rotterdamse winkels in voor 0,25 eurocent verkoopt aan mensen die niet zoveel te besteden hebben. Iedere werkdag worden in de bedrijfskeuken van Eneco de maaltijden vers gekookt met verse ingrediënten. Deze week staat onder andere een stampotje met voorjaarsgroente en Mexicaanse enchiladas op het menu. Ook vegetarische maaltijden worden verzorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Grote zorgen bij Veneca over gevolgen coronavirus

Cateraars- De Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het coronavirus voor contractcateringbedrijven. De vereniging steunt de genomen kabinetsmaatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en maakt ook duidelijk dat alle aangesloten leden zich ten volle blijven inzetten om werkend Nederland te kunnen blijven faciliteren.

Lees bericht

29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten. Sodexo heeft verschillende initiatieven om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op...

Lees bericht


Eerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld open

Formulenieuws – Vandaag, bij de start van de Nationale Week Zonder Vlees, opende fastfoodformule KFC het eerste vegetarische restaurant ter wereld. De locatie is gevestigd aan het Binnenwegplein in Rotterdam. De vestiging kleurt daarmee als eerste een week lang volledig groen.

Lees bericht


Albert Heijn wil op termijn 15 AH to go-locaties met Albron

Formulenieuws – De samenwerking tussen Albert Heijn en horeca- & cateringbedrijf Albron, waarvan @FoodClicks eerder deze week melding maakte, moet uiteindelijk leiden tot zo’n vijftien nieuwe to go-winkels. Als locaties voor uitbreiding zien beide bedrijven vooral mogelijkheden in ziekenhuizen, kantoren en universiteiten.

Lees bericht

KFC Rotterdam voor één week volledig vegetarisch

Formulenieuws – De formule zelf spreekt van een wereldprimeur en feitelijk klopt dat ook, want nog niet eerder ging een KFC-filiaal ergens ter wereld volledig over op vegetarisch. Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam vervangt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 tot en met 15 maart, een week lang alle kipproducten voor vegetarische opties.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid