Evenementensector hekelt heropeningsplan kabinet


Lowlands heeft voorbereidingstijd nodig en wil duidelijkheid van het kabinet

Actie - De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform hekelen het kabinetsplan om de horeca en cultuursector te heropenen. De beide partijen noemen het plan een schijnheropening, omdat het voor de evenementensector niets oplost.

In de Alliantie van Evenementenbouwers zitten organisaties zoals die van Lowlands, Paradiso, maar ook een Johan Cruijff ArenA, de Eredivisie en eventorganisaties van Oerol en Formule1. Namens de alliantie reageert Jolanda Jansen op de plannen, zoals die tijdens de persconferentie van dinsdagavond mogelijk worden toegelicht: “Wij schieten hier echt niets mee op. Deze versoepelingen zijn misschien bedoeld als een eerste stap in de goede richting, maar het is een veel te kleine, onwerkbare en daarmee nietszeggende stap. De opeenstapeling van beperkte openingstijden, de beperkte capaciteit op 1250 bezoekers, vaste zitplaatsen, 1,5 meter en een CTB maakt het onmogelijk iets te organiseren. Het is een farce.”

Nieuwe doelen

De Alliantie stoort zich ook aan het gebrek aan onderbouwing door OMT en kabinet, en het verschuiven van de doelen. Doel van de coronamaatregelen was altijd het beschermen van kwetsbaren en het voorkomen van druk op de zorg. Maar nu die doelen zijn gehaald, worden er plots weer nieuwe doelen gesteld. Dat is slecht voor de geloofwaardigheid en het draagvlak, zo laat de alliantie weten. Riemer Rijpkema namens het EventPlatform: “Ons doel is duidelijk: wij moeten en kunnen weer volledig open. We begrijpen echt wel dat we misschien niet in een stap naar 100% open kunnen gaan, maar we moeten wel binnen een paar weken naar die 100% toewerken. En dat kan ook. De branche zet de stip voor volledige opening dus begin maart. Er is geen legitieme reden om niet te zorgen dat we daar op tijd komen. We blijven benadrukken dat we met voorbereidingstijden te maken hebben.”

Bron: Alliantie Evenementenbouwers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKabinet: ‘Alles kan weer open in 3 stappen’

Coronamaatregelen - Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Toch gaat het kabinet versoepelen en wel in een drietal stappen. Waarom? We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar tijdens de persconferentie dinsdagavond waarschuwde minister Ernst Kuipers wel, want het zijn grote stappen, die snel achter elkaar.

Lees bericht

‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’

Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Lees bericht
KHN: Horeca klaar voor verantwoorde heropening

Horeca - De horeca kan per direct, maar anders uiterlijk 15 januari veilig open. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. De belangenvereniging heeft een routekaart gemaakt hoe de horeca gefaseerd op een veilige en verantwoorde wijze open kan.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid