Evenementenbranche overal in actie met ‘code rood’


Night of Liven, een van de evenementen tijdens de coronaperiode

Corona-actie – Verschillende belangenorganisaties in de evenementenbranche roepen vandaag op tot verdere financiële steun voor de sector en verruiming van de protocollen. De evenementensector vreest dat als er de komende 100 dagen niets verandert, er veel bedrijven zullen omvallen. De code rood waarmee aandacht wordt gevraagd maakt duidelijk dat de meeste bedrijven het water tot aan de lippen staat.

Op het Malieveld in Den Haag organiseert het EventPlatform vandaag een creatieve actie, waarbij eventmedewerkers in de letters help op het veld zich als dominostenen in een kettingreactie laten omvallen. De actie heeft als doel de noodsituatie in de evenementenbranche te benadrukken. Er dreigen namelijk 51.000 banen te verdwijnen en talloze bedrijven op de fles te gaan als er geen aanvullende steun komt.

Night of Live

De actie op het Malieveld is tevens de start voor de Night of Live waarbij ‘s avond verschillende eventgebouwen in Nederland rood zullen kleuren. Niet alleen eventlocaties doen aan de actie mee, ook hotels hebben zich aangemeld. De evenementen branche overhandigt als onderdeel van de actie ook nog een petitie aan de leden van de Tweede Kamer.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsABN AMRO verwacht dit jaar herstel vrijetijdseconomie

Leisure – De vrijetijdseconomie heeft een ongekend zwaar jaar achter de rug, maar vanaf de tweede helft van dit jaar treedt herstel op. Die verwachting noteert ABN AMRO in Sectorprognose Leisure 2021/2022. Maar zo waarschuwt de bank, het herstel verloopt moeizaam.

Lees bericht

Eventsector biedt zich aan als organisator ‘Nationale Vaccinatie Week’

Actie - Het leest als grap, maar is uiterst serieus: de evenementenbranche meldt zich vrijwillig en ongevraagd aan als organisator voor het grootste vaccinatie-event in Nederland. In diverse verklaringen roepen de deelnemende eventbureau ’s minister Hugo de Jonge van VWS op het organisatietalent van de sector  in te zetten voor de Nationale Vaccinatie Week.

Lees bericht

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht


App bindt strijd aan met personeelstekort in horeca, retail en Events

Technologie – Een app die horecaondernemers personeel moet aanbieden bij personeelstekort en werkzoekende  jongeren laat zien waar tijdelijk werk is. Dat is de app NOWJOBS, die House of HR eerst op de Belgische markt heeft geintroduceerd en nu in Nederland lanceert. De gratis app geeft werkzoekenden en werkgevers de mogelijkheid om dezelfde dag al aan het werk te gaan of mensen...

Lees bericht

NVWA constateert: ‘een op vijf horecazaken op events niet in orde’

Branche - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dit jaar 783 inspecties uitgevoerd bij 59 evenementen. Dit heeft concreet geleid tot 158 maatregelen en in 20% van de inspecties bleken er zaken niet in orde te zijn. Dit meldt het NVWA in een tussenrapportage. In de meeste gevallen waar maatregelen genomen moesten worden, gaat het om het niet goed controleren van de temperatuur...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid