Eventsector biedt zich aan als organisator ‘Nationale Vaccinatie Week’


Night of Liven, een van de evenementen tijdens de coronaperiode

Actie - Het leest als grap, maar is uiterst serieus: de evenementenbranche meldt zich vrijwillig en ongevraagd aan als organisator voor het grootste vaccinatie-event in Nederland. In diverse verklaringen roepen de deelnemende eventbureau ’s minister Hugo de Jonge van VWS op het organisatietalent van de sector  in te zetten voor de Nationale Vaccinatie Week.

De evenementenbranche is als geen ander in staat ‘bezoekersstromen te leiden en te regisseren, registratietrajecten te verzorgen (ook volledig GDPR-proof), te kunnen communiceren met bezoekers tot in de broekzak, signing en bewegwijzering neer te zetten zodat iedereen de weg vindt, events te beveiligen, doorstroom te regelen, etc etc.’, zo laat de branche weten in een oproep aan de minister. De voorwaarden waaraan voldaan moet worden om de het vaccinatieprogramma goed en zorgvuldig te laten verlopen is de branche van zowel publieks- als zakelijke evenementen wel toevertrouwd. Zij verzorgen immers al decennia lang grote en veilige evenementen voor bedrijven en overheid.

Nationale Vaccinatie Week

De bedrijven in de evenementensector zouden het programma graag willen organiseren voor de mensen die zich willen laten vaccineren en geven daarbij aan dat mits voldoende vaccins, koelingen en mensen dat binnen een week is te realiseren, vandaar de Nationale Vaccinatie Week.

De laatste maanden heeft de branche alles zo ingericht dat de ontmoetingen ook op 1,5 meter plaats kunnen vinden, zo laten de initiatiefnemers weten. Om vervolgens te onderbouwen: “Oh en waar we dat doen? Nou, er zijn in Nederland vele duizenden evenementenlocaties. Niet de weilanden waar we de mooiste festivals neerzetten maar gebouwen, die wij dus evenementenlocaties noemen. Iedere gemeente heeft er vele. En bij die evenementenlocaties (RAI, AHOY, Jaarbeurs die kent u wel toch, maar die andere duizenden stellen we graag aan u voor) liggen hele grote parkeerterreinen. Daar kun je dan met de auto naar toe, zoals diverse gemeentes proefondervindelijk de laatste maanden hebben gemerkt met de teststraten op deze locaties. In de gebouwen zit goede ventilatie en is alles ingericht om mensen snel te kunnen inchecken en via verschillende routes langs de prikpost te laten gaan. Zorg even dat de vaccins goed getest zijn en voorradig zijn, dan kunnen we in een week tijd weer verder met ons leven”.

Bezwaren?

Om door te gaan richting minister De Jonge: “Want ik hoor u denken, maar dat kan toch niet, er moeten zo veel mensen gevaccineerd worden. Maar wat wil het toeval: daar waar meer mensen wonen of steden groter zijn, daar zijn meer locaties, of op zijn minst grotere. En stelt u zich dan eens voor, dat in iedere gemeente ook nog eens bureaus zijn, registratiebedrijven, signing bedrijven en alles wat nodig is om een perfecte Nationale Vaccinatie Week te organiseren. Hebben we alles in een week tijd gepiept. Dan zijn we er toch? Dan kan iedereen weer verder leven. Gaan we komende zomer, wat zeg ik, komende lente weer naar festivals, evenementen, uitjes...och man...”

Minister De Jonge heeft - voor zover bekend - nog niet gereageerd op het aanbod.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEvenementenbranche overal in actie met ‘code rood’

Corona-actie – Verschillende belangenorganisaties in de evenementenbranche roepen vandaag op tot verdere financiële steun voor de sector en verruiming van de protocollen. De evenementensector vreest dat als er de komende 100 dagen niets verandert, er veel bedrijven zullen omvallen. De code rood waarmee aandacht wordt gevraagd maakt duidelijk dat de meeste bedrijven het water tot aan de lippen staat.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid