Extra aandacht voor non-food op horecabeurs BBB Maastricht
Beurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat meer aandacht besteden aan de ontwikkelingen binnen non-food. De organisatie creëert daarvoor een nieuw beursonderdeel onder de naam Folie à Deux. Op dit onderdeel worden uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol gaan spelen in de horecabranche extra belicht.
Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen op het gebied van inrichting, verduurzaming, food waste, technische innovatie en creativiteit. Folie à Deux maakt deel uit van Folie Culinaire, het onderdeel van BBB Maastricht voor het hogere horecasegment.
Wat kunnen bezoekers verwachten? Tafelkleden die telefoonsignalen aan tafel verstoren, zodat restaurantgasten hun smartphones aan tafel niet kunnen gebruiken. En toiletpotten die nooit meer gereinigd hoeven te worden, zodat werk en kosten worden bespaard. Twee voorbeelden die een beeld geven wat tijdens Folie à Deux wordt gepresenteerd. Het beursonderdeel moet binnen enkele jaren uitgroeien tot een expo die alle belangrijke ontwikkelingen in de branche toont. Het onderdeel is vooral bedoeld om te laten zien dat ook de inrichting van een horecazaak steeds belangrijker wordt.
Het nieuwe beursonderdeel is in eerste instantie bescheiden van opzet met een select aantal exposanten, maar moet een beeld geven hoe het er in 2020 uit komt te zien.
BBB Maastricht, Folie Culinaire en Folie à Deux worden gehouden van 7 tot en met 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.
Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks
Beurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat meer aandacht besteden aan de ontwikkelingen binnen non-food. De organisatie creëert daarvoor een nieuw beursonderdeel onder de naam Folie à Deux. Op dit onderdeel worden uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol gaan spelen in de horecabranche extra belicht.
Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen op het gebied van inrichting, verduurzaming, food waste, technische innovatie en creativiteit. Folie à Deux maakt deel uit van Folie Culinaire, het onderdeel van BBB Maastricht voor het hogere horecasegment.
Wat kunnen bezoekers verwachten? Tafelkleden die telefoonsignalen aan tafel verstoren, zodat restaurantgasten hun smartphones aan tafel niet kunnen gebruiken. En toiletpotten die nooit meer gereinigd hoeven te worden, zodat werk en kosten worden bespaard. Twee voorbeelden die een beeld geven wat tijdens Folie à Deux wordt gepresenteerd. Het beursonderdeel moet binnen enkele jaren uitgroeien tot een expo die alle belangrijke ontwikkelingen in de branche toont. Het onderdeel is vooral bedoeld om te laten zien dat ook de inrichting van een horecazaak steeds belangrijker wordt.
Het nieuwe beursonderdeel is in eerste instantie bescheiden van opzet met een select aantal exposanten, maar moet een beeld geven hoe het er in 2020 uit komt te zien.
BBB Maastricht, Folie Culinaire en Folie à Deux worden gehouden van 7 tot en met 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.
Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks
Vakbeurzen – Op de eerste dag van horecavakbeurs BBB Maastricht, die voor de 69ste keer werd geopend, was ook direct merkbaar welke invloed de MICHELIN-uitreiking had op de bezoekers. De beurs trok een recordaantal bezoekers op de eerste dag.
Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.
Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.
Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.
Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.
Vakbeurzen – Was het aanbod nu zo overweldigend? Nee, de oudste horecavakbeurs BBB in Maastricht was vooral sfeervol en gemoedelijk. Zoals de oudste horecavakbeurs van het land altijd wel is. Ook al zijn er twee edities overgeslagen.