Facilicom Group neemt New Fork in Rotterdam over


Overname - Met de komst van New Fork-directeuren Yorick van Baarsel en Roland Mathyi zet Facilicom Group een volgende stap in de uitrol van het nieuwe F&B-concept Food&i. Van Baarsel en Mathyi zijn oprichters van New Fork in Rotterdam.

Onder de naam New Fork zijn beide ondernemers succesvol met onder meer innovatieve F&B-oplossingen voor diverse opdrachtgevers, waaronder Coolblue. Joost Smaal, die leiding geeft aan de nieuwe divisie Food&i binnen  Facilicom Group zag een duidelijke fit beide bedrijven. Want ook bij New Fork staan de gezonde producten centraal.

Eten en drinken van 100% natuurlijke producten serveren was de drijfveer voor Yorick van Baarsel en Roland Mathyi om in 2011 New Fork te starten. Die behoefte is in 2020 groter dan ooit. Bovendien zagen zij een ontwikkeling waarbij cateringconcepten steeds meer verschuiven naar innovatieve horecaconcepten. Een terrein waar zij al voor diverse opdrachtgevers mee bezig zijn. Dat is ook de reden waarom Facilicom Group New Fork heeft benaderd om de activiteiten over te nemen.

Coolblue

Het New Fork-concept is inmiddels te vinden op een aantal locaties in en om de stad Rotterdam, zoals de Erasmus Universiteit en restaurant Futureland in de Rotterdamse haven. Ook Coolblue en Deutsche Bank worden dagelijks voorzien van eten en drinken. De bedoeling van de samenwerking is dat Van Baarsel en Mathyi hun kennis inbrengen in Food&i. Daarover zeggen beide ondernemers: “We hebben de afgelopen tien jaar al veel meters gemaakt. Waar Food&i nu mee bezig is raakt heel sterk aan wat wij al hebben gedaan.” De commerciële lancering van Food&i staat gepland voor het voorjaar van 2021.

Bron: Facilicom Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rene Bos verschuift met Bram Stolk van schoolcateraar naar softwarebedrijf

Vending - Niet de frisdrank- of snackautomaat is mogelijk aan een volgende generatie toe, maar het betaalsysteem en de wijze waarop de vendingmachine met klanten communiceert. Dat is wat directeur Rene Bos van cateringbedrijf Scoolcompany dacht alvorens aan de slag te gaan met een aantal softwarepartners voor een nieuwe betaal- en bestelsoftware, voor zowel de counter- als vendingverkoop.

Lees berichtBestel- & betaalapp rukt op in bedrijfsrestaurants Sodexo

Catering - In rap tempo worden in de bedrijfsrestaurants die Sodexo runt bij haar klanten de bestel- & betaalapps omarmd, zo laat het bedrijf weten. Corona zorgt voor een aanzienlijke versnelling in het gebruik van deze app en voorkomt op die manier rijen bij de kassa. De app heeft nu ook een Scan & Go-functie, waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan.

Lees berichtAantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid