Facilicom Group neemt New Fork in Rotterdam over

Overname - Met de komst van New Fork-directeuren Yorick van Baarsel en Roland Mathyi zet Facilicom Group een volgende stap in de uitrol van het nieuwe F&B-concept Food&i. Van Baarsel en Mathyi zijn oprichters van New Fork in Rotterdam.
Onder de naam New Fork zijn beide ondernemers succesvol met onder meer innovatieve F&B-oplossingen voor diverse opdrachtgevers, waaronder Coolblue. Joost Smaal, die leiding geeft aan de nieuwe divisie Food&i binnen Facilicom Group zag een duidelijke fit beide bedrijven. Want ook bij New Fork staan de gezonde producten centraal.
Eten en drinken van 100% natuurlijke producten serveren was de drijfveer voor Yorick van Baarsel en Roland Mathyi om in 2011 New Fork te starten. Die behoefte is in 2020 groter dan ooit. Bovendien zagen zij een ontwikkeling waarbij cateringconcepten steeds meer verschuiven naar innovatieve horecaconcepten. Een terrein waar zij al voor diverse opdrachtgevers mee bezig zijn. Dat is ook de reden waarom Facilicom Group New Fork heeft benaderd om de activiteiten over te nemen.
Coolblue
Het New Fork-concept is inmiddels te vinden op een aantal locaties in en om de stad Rotterdam, zoals de Erasmus Universiteit en restaurant Futureland in de Rotterdamse haven. Ook Coolblue en Deutsche Bank worden dagelijks voorzien van eten en drinken. De bedoeling van de samenwerking is dat Van Baarsel en Mathyi hun kennis inbrengen in Food&i. Daarover zeggen beide ondernemers: “We hebben de afgelopen tien jaar al veel meters gemaakt. Waar Food&i nu mee bezig is raakt heel sterk aan wat wij al hebben gedaan.” De commerciële lancering van Food&i staat gepland voor het voorjaar van 2021.
Bron: Facilicom Group/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
STAPFOODS opent onbemande cateringshop in Hotel VIC
Catering - Na een aantal maanden van voorbereiding is het nog jonge bedrijf STAPFOODS gestart met een onbemand cateringconcept. De store is gevestigd in Hotel VIC, een nieuw experience hotel in het centrum van Leiden.
Lees berichtMarkies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines
Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.
Lees berichtVitam gaat lokaal samenwerken met Beter Bij Ons
Catering - Vanaf 15 augustus gaat Vitam de cateringdienstverlening verzorgen in het provinciehuis van Provincie Limburg in Maastricht. Centraal in de aanbesteding stond de ambitie om een groot deel van het assortiment lokaal in te kopen.
Lees berichtVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam
Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...
Lees berichtHutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500
Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.
Lees berichtCompass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over
Overname – Internationaal cateringbedrijf Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.
Lees bericht