Family sluit vega-campagne af tijdens Week Zonder Vlees


Formulenieuws - Een betere manier om de campagne waarin vegetarisch genieten centraal staat af te sluiten is er niet; met De Nationale Week Zonder Vlees van 9 t/m 15 maart voor de deur, zal er bij cafetariaformule Family ruime aandacht zijn voor de vegetarische opties binnen het snackassortiment.

Het is voor Family geen keuze om mee te doen aan de Nationale Week Zonder Vlees, zo laat de organisatie weten, maar meer een logisch gevolg van de weg die de formule is ingeslagen. Franchisegever FHC Formulebeheer ziet het belang van vegetarisch alternatieven als geen ander, omdat het volgens de organisatie een positieve impact heeft op mens, dier en milieu.

Het hele eerste kwartaal van dit jaar werd bij Family al in het teken gezet van vegetarisch genieten. Steeds meer mensen kiezen voor vega, voorheen was dit voornamelijk om het dierenleed maar tegenwoordig speelt ook bewustwording en milieu een rol. Er is volgens Family duidelijk vraag naar verantwoorde, duurzame en vegetarische producten. Nederland telt ook steeds meer flexitariërs, wat noodzakelijk maakt dat een cafetaria ook kan omschakelen naar een vegataria. Hiervoor zijn sommige recepturen aangepast naar een vegavariant en is het assortiment uitgebreid met salades, vegaburgers en vegetarische snacks.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Foodmaster komt met 100% deliveryconcept

Formulenieuws – Foodmaster, een formule van FHC Formulebeheer, krijgt een nieuw cafetariaconcept dat volledig is ingesteld op bezorging. Het nieuwe delivery-format is volgens de bedenkers Robert Jan Steenhagen en Ralph Markwat gelijk het antwoord op de 1,5 meter samenleving. Half april opent de eerste locatie in Almelo.

Lees bericht

Vegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder

Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Lees berichtEerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld open

Formulenieuws – Vandaag, bij de start van de Nationale Week Zonder Vlees, opende fastfoodformule KFC het eerste vegetarische restaurant ter wereld. De locatie is gevestigd aan het Binnenwegplein in Rotterdam. De vestiging kleurt daarmee als eerste een week lang volledig groen.

Lees bericht

De Vegetarische Slager wil ook deel EU-vleessubsidie

Subsidie – De Vegetarische Slager heeft zich bij de EU aangemeld als vleessubsidie-kandidaat om met het subsidiegeld vegetarisch vlees meer onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Nationale week zonder vlees’, die morgen begint, zet zij het initiatief ‘subsidiespecktakel’ op.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid