Fieldlabs staan wél in de planning volgens Horeca Alliantie


Corona - Fieldlabs, gedragstesten in de praktijk bij cafés, zitten nog wel degelijk in de planning. Gisteravond ontstond daarover onduidelijkheid aan de talkshowtafel van Eva Jinek bij RTL4. Toen Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, vertelde over de voorgenomen fieldlabs in haar stad, werd zij door Jinek geconfronteerd met een bericht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) dat de fieldlabs niet doorgaan.

Er is echter sprake van miscommunicatie, zo lijkt het. Fieldlabs met restaurants, waarvoor Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bleef pleiten, zijn niet aan de orde. Immers: restaurants kunnen na een positief OMT-advies eerder heropenen dan cafés; er wordt zelfs voor geijverd om restaurants voor ‘functioneel eten’ tegelijk met winkels uit de lockdown te krijgen.

Fieldlabs voor de natte horeca zitten nog wél altijd in de pijplijn. Voor cafetariahouders zijn deze praktijknabootsingen van belang, omdat vooral in dorpen op het platteland nog veel gemengde café-cafetariabedrijven te vinden zijn. Aldus de Horeca Alliantie, waarin de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) zijn vertegenwoordigd.

Proef in maart

De algehele verwachting van de Horeca Alliantie, die hierover in gesprek is het EZK, is dat begin maart fieldlabs kunnen starten met een aantal cafés in Utrecht. Ook andere gemeentes hebben aangegeven aan de fieldlabs voor de natte horeca mee te willen werken. Doel is meer data te verkrijgen over de gedragingen van cafébezoekers, hun omgang met coronaregels en de effecten van hun gedrag. EZK heeft hiervoor een plan klaar liggen dat nog door twee andere ministerie goedgekeurd moet worden.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNederlands Frituurcentrum zoekt mystery guests

Cafetaria - Voor de Nationale Smulgids en de keurmerken voor professionele frituurders is het Nederlands Frituurcentrum op zoek naar extra mystery guests. Wie werkzaam is in of bekend is met de frituurbranche – en dol is op gefrituurde lekkernijen en specialiteiten – wordt aangemoedigd zich te melden.

Lees bericht

‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht

Raad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid