Fieldlabs staan wél in de planning volgens Horeca Alliantie


Corona - Fieldlabs, gedragstesten in de praktijk bij cafés, zitten nog wel degelijk in de planning. Gisteravond ontstond daarover onduidelijkheid aan de talkshowtafel van Eva Jinek bij RTL4. Toen Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, vertelde over de voorgenomen fieldlabs in haar stad, werd zij door Jinek geconfronteerd met een bericht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) dat de fieldlabs niet doorgaan.

Er is echter sprake van miscommunicatie, zo lijkt het. Fieldlabs met restaurants, waarvoor Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bleef pleiten, zijn niet aan de orde. Immers: restaurants kunnen na een positief OMT-advies eerder heropenen dan cafés; er wordt zelfs voor geijverd om restaurants voor ‘functioneel eten’ tegelijk met winkels uit de lockdown te krijgen.

Fieldlabs voor de natte horeca zitten nog wél altijd in de pijplijn. Voor cafetariahouders zijn deze praktijknabootsingen van belang, omdat vooral in dorpen op het platteland nog veel gemengde café-cafetariabedrijven te vinden zijn. Aldus de Horeca Alliantie, waarin de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) zijn vertegenwoordigd.

Proef in maart

De algehele verwachting van de Horeca Alliantie, die hierover in gesprek is het EZK, is dat begin maart fieldlabs kunnen starten met een aantal cafés in Utrecht. Ook andere gemeentes hebben aangegeven aan de fieldlabs voor de natte horeca mee te willen werken. Doel is meer data te verkrijgen over de gedragingen van cafébezoekers, hun omgang met coronaregels en de effecten van hun gedrag. EZK heeft hiervoor een plan klaar liggen dat nog door twee andere ministerie goedgekeurd moet worden.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden’

Demonstraties - ‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden.’ Deze uitspraak deed Geert Wilders, fractieleider van de PVV, tijdens de protestdemonstratie van maandag in Den Haag, georganiseerd door de Horeca Alliantie. Enkele honderden horecaondernemers demonstreerden op het Malieveld voor meer steun en perspectief voor de horecabedrijven.

Lees bericht

VCHO, NHG en ProFri pleiten voor een meer dynamisch protocol

Horecaprotocol – Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Nederlands Horeca Gilde (NHG) en de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) vinden dat KHN, bij het gisteren gepresenteerde protocol, te hoog inzet en willen een meer dynamischer protocol. Het trio is van mening dat het KHN-voorstel ondernemers te veel vrijheid geeft en willen een stappenplan dat meer aansluit bij de nu geldende noodverordeningen en richtlijnen...

Lees bericht


Achter de schermen werkt ProFri succesvol door

Belangenvereniging - Het moet gezegd worden: ProFri voert in de strijd tegen de coronaeffecten en de belangen van de professionele frituurders een succesvolle koers. In nauw overleg met Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en het Ambachtelijk IJscentrum wordt soms de publiciteit gezocht en soms juist stille diplomatie gevoerd, maar vaak met positief resultaat. Toch zijn de zorgen groot bij voorman...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid